Oral Çalışlar Dijital Medya meselesi…
HABERİ PAYLAŞ

Dijital Medya meselesi…

AK Parti Hatay milletvekili, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Prof. Hüseyin Yayman’a dijital medyaya getirilecek yeni düzenlemeleri ve yurtdışından gelen fonlara yönelik tartışmaları sorduk.

İktidar çevrelerinden gelen basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan açıklamaları, fon konusundaki muhtemel gelişmeleri Yayman’la konuştuk.. Yayman, kendi görev ve yetki alanındaki dijital medya düzenlemelerinin evrensel ölçülerde olacağını, yasakçı bir yaklaşımın asla düşünülmediğini ifade etti. Fonların ise yasal olduğunu ve bu konuda bir hukuki mesele bulunmadığını vurguladı. Yayman’ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Almanya’da ne varsa bizde de olacak

“Bir sansür gelmeyecek. Benim ağzımdan yazabilirsin. Dijital Mecralar Komisyon Başkanıyım. İkincisi biz aslında demokrasinin kalitesini ve çıtasını yükseltmek istiyoruz. Sadece Türkiye’de değil dünyada demokrasiyi tehdit eden bir eğilim var. Sosyal medyada 'no name' hesaplardan, yani isimsiz hesaplar üzerinden insanları, kurumları tehdit eden, itibar suikastı yapan faili meçhul bir dalga var. Derler ya "Akıllı düşünene kadar, deli dünyayı beş kere dolaşır." Sizin yazılarınızda da yer verdiğiniz, öğrendiğimiz bildiğimiz evrensel ölçekte demokrasi kuralları neyse, Almanya’da ne varsa Türkiye’ye de bunu getirmek istiyoruz.

- Bu yolla muhalif medyanın susturulacağı söyleniyor.

"Muhalif medyayı susturmak mümkün değil doğru da değil. Ne zaman susmuş ki şimdi sussun. Türkiye bir açık toplumdur. Geçmişte başka partilere nasıl muhalefet olmuşsa AK Parti’ye de muhalefet var. Burada sorun iktidarmuhalefet meselesi değil. Bu Kemal Kılıçdaroğlu için de olabilir, Selahattin Demirtaş için de olabilir. Ya da Devlet Bahçeli bey için de olabilir, Meral Akşener hanım için de olabilir. Burada birkaç tane problem alanı var sen de çok iyi biliyorsun: Kişisel haklar ve özgürlüklerin korunması…

Kişi mahremiyetinin korunması. Kişisel verilerin korunması."

- Fonlarla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?

"Hiç alakası yok. Şimdiye kadar olmuş mu… Böyle bir şey olamaz, bu tamamen toplumsal bir meseledir. Bunlar hukuka uygundur."

Haberin Devamı

Fonlar devlet denetiminde geliyor, vergileri devlet tarafından alınıyor…

"Buralarla ilgili sorun yok zaten. Fon tartışması, dijital medya tartışmasından ayrı. Sosyal mecralar medya dünyasını çeşitlendirme görevi görmesi gerekirken, demokrasiyi tehdit eden bir çamura ve bataklığa dönüşmüş durumda. Mesele kişiler değil burada topyekun Türkiye ve dünya demokrasisini tehdit eden bir durum var. Kendi gerçek kimliğiyle söyleyemediğini bir 'no name' hesapla bir fake (sahte) hesapla söylüyor. Bunun üzerinden bir itibar ve prestij suikastı yapıyor. Almanya’da ne varsa Ankara’da da o olacak."

Yayman’ın yaklaşımları böyle. Tabii iş düzenleme aşamasına geldiği zaman neler olur, onu kestirmek kolay değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder