Oral Çalışlar İsabella Rossellini: Yaşlı güzellik
HABERİ PAYLAŞ

İsabella Rossellini: Yaşlı güzellik

Haberin Devamı

İtalyan sinema oyuncusu, yazar, yapımcı, model İsabella Rossellini 23 yıl aradan sonra yeniden Lancome’un reklam yüzü oluşunun hikayesini anlatıyor:

“Ben İsabella Rossellini. Annem, uluslararası alanda tanınan ünlü İsveçli film yıldızı İngrid Bergman. Ben de fotomodel olarak büyük başarılar kazandım. Lancome’un yüzü olarak yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

Bir kozmetik firması olan Lancome’da model olarak 15 yıl çalıştım. 42 yaşıma geldiğimde işime son verildi. ‘Çok yaşlandınız! Kadınların hayali genç olmak. Siz onların artık gençlik hayallerine seslenmiyorsunuz’ demişlerdi.

Aradan 23 yıl geçti, bugün 65 yaşındayım. İki yıl önce yeniden Lancome'a davet edildim. Çok şaşırmıştım. Ben gençleşmemiştim. Kadınların hayalleri değişmiş olabilir miydi?

42 yaşımdayken bana çok yaşlı demişlerdi. Gençleşmediğime göre beni neden istiyorlardı? ‘Önce beni bir görün’ dediğimde, ‘Hayır sizi istiyoruz’ diye ısrar ettiler.”

İletişim yöntemi değişiyor

Lancome’un başına bir kadın, Françoise Lehmann gelmiş, bu durum her şeyi değiştirmiş. O, Rosselini'yi davet ederken kimi kadınların kendilerini dışlanmış, reddedilmiş hissettiklerini söylemiş. “Biz bütün kadınlara seslenmek istiyoruz” demiş. 60 yaş üstü kadınlar için yeni bir krem hazırlıyorlardı.

Güzelliği, “genç görünmek”ten farklı bir şekilde tanımlayacaklardı. Rosselini'ye “Bu nedenle sizin geri dönmenizi, Lancome’da yeni bir sayfa açmanızı istiyoruz” demişlerdi. İsabella, yeni bir hayat kurduğu organik çiftlikten Lancome’a geri dönmüştü.

Güzelliğe yeni boyut

İsabella Rossellini’nin geri dönüşü, yaşlanmak, güzellik, gençlik konularını yeniden gündeme taşıdı.

O, 40. doğum gününü kutlarken kendisine Lancome tarafından gönderilen çiçeği bir cenaze çiçeği gibi algıladığını, “Sanki beni gömüyorlardı” diye anlatıyor.

Lancome'da artık kadınlar sekreterlikten patronluğa yükseldi. Genel müdür Françoise Lehmann, şöyle diyor: “İsabella, bütünsel güzellik idealinin, iyilikle/iyi oluşla bütünleşen cisimleşmiş halidir.”

İsabella, yalnızca “gençlik güzeldir” fikrini reddeden yaş almış ünlü kadınlarla (Charlotte Rampling, Helen Mirren, Jane Fonda, Jessica Lange and Jacqueline Bisset) değişik kampanyalarda buluşmaktan hoşlandığını söylüyor.

İsabella Rossellini’nin “dönüş hikayesi”ni içeren sempatik video, güzellik anlayışına yeni boyutlar katıyor.

★ ★ ★

Cenk Başlamış ve Okay Deprem’in “Putin” biyografisi (Doğan Kitap), bir lideri yaratan koşulları, günümüz Rusya’sını anlamak isteyenler açısından yararlı bir kaynak...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder