Oral Çalışlar Karamollaoğlu'nun hassasiyeti: Kuvvetler ayrılığı
HABERİ PAYLAŞ

Karamollaoğlu'nun hassasiyeti: Kuvvetler ayrılığı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti ile aralarındaki temel ayrımın kuvvetler ayrılığı noktasında olduğunu vurguluyor.

Basın yemeğinde konuştuğumuz Karamollaoğlu’nun seçim sloganı belli: “Değiştir...”

AK Parti ile ilişkilerini şöyle özetledi: Onlarla camide beraber namaz kılmak dışında bir ortak noktamız kalmadı. Bizim olmazsa olmazımız, kuvvetler ayrılığı ve adalet. Bütün sistemi tek adama bağladılar. Yargı, asker, polis, bir kişiye bağlı. Yönetimde liyakat tamamen yok oldu.

Haberin Devamı

‘Parayı betona gömdüler’

CHP ile seçim ittifakına yönelik eleştirileri aktardığımızda şu karşılığı verdi: Bu bir ittifak değil seçim işbirliği.

Seçim sonrasını ise şöyle açıkladı: Eğer Meclis’te muhalefet olarak çoğunluğu elde edersek, kuvvetler ayrılığı, partizanlık ve adalet konusunu yeniden gündeme getireceğiz. Ayrıca yatırım politikalarını da ele alacağız. Rant, üretimin önüne geçti. 16 yıl boyunca parayı asfalta ve betona gömdüler.

SP liderinin AK Parti’nin seçim manifestosuna yaklaşımı da dikkat çekici: Manifesto’yu muhalefet yayınlar. Sanki 16 yıldır iktidarda değiller de muhalefetteler. Yazdıkları şikayetlerin hepsi onların ürettikleri şeyler.

2002 yılında iktidara gelince yapacakları vaatleri önlerine bir koysalar şaşırırlar. ‘Bunları biz mi söyledik’ diye hayret ederler. İMF’ye borcumuz kalmadı doğru ama, İMF’nin kapısına dayanacak kadar yüksek bir borç yükü altına girildi.

‘Değişime ihtiyaç var’

Karamollaoğlu, değişim sözcüğüne sürekli vurgu yapıyor: Bir değişime ihtiyaç var. Tarihimizin en kritik seçimine gidiyoruz. Bir ülkede fikir hürriyeti, adalet yoksa huzur olmaz. Kimse böyle bir ülkeye yatırım yapmaz.

‘Başkanlığa evet ama...’

SP, Başkanlık Sistemine karşı olmadığını söylüyor ve ekliyor: Ama denetlenebilir bir sistem adil olur. Cumhurbaşkanını kontrol edecek bir mekanizma yok. Bu eleştiriye “5 yılda bir seçim var ya!” cevabını veriyorlar. 5 yıl boyunca adaleti kim sağlayacak?

Bahçeli, adaylar için imza verenleri tehdit etti. Böyle seçim olur mu? Ben yine de umutluyum. Geniş bir kesimin suskunluğu dikkat çekici. Suskun kesim bana göre iktidarın hışmından çekiniyor.

Haberin Devamı

‘Demirtaş tahliye edilsin’

Karamollaoğlu şöyle devam etti: Selahattin Demirtaş'ın da tahliye edilerek seçim kampanyasını dışarıda sürdürmesini temenni ediyorum.

Seçimlerin güvenliği konusunda YSK’nun ettiği yemine bağlı kalacağına ve dürüst davranacağına inanıyorum. Partilerin sandıklardaki temsilcileri de görevlerini yaparak, denetimi sağlayacaklar.

Ali Bulaç’ın tahliye olmasına sevindim. Suçlu olduğuna inanmıyorum. İtidalli davranmak lazım. Basit ilişkiler nedeniyle insanları ağır baskılar altına almak onları kemikleştiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder