Oral Çalışlar Kazanan Türkiye olsun
HABERİ PAYLAŞ

Kazanan Türkiye olsun

İktidar kazandı, muhalefet kaybetti. Rakamlara bakınca bunu söyleyebiliriz. Ancak; Türkiye, artık dünkü Türkiye değil. Değişim, güçlü bir istek olarak toplumun en önde gelen talebi haline geldi.

İktidara oy veren seçmenin de istikrar için yönetime arka çıkmasına rağmen değişim istediğine kampanya boyunca tanık olduk. İktidar, muhalefeti PKK terörü ve FETÖ kumpasıyla suçladı. Bunun seçmen üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun kimliğine yönelik dokundurmaların toplumun sempatisini kazanamadığı da bir gerçek. Kılıçdaroğlu, partisini ve kendisini büyük bir değişimden geçirdi.

Haberin Devamı

Seçim kampanyası boyunca gösterdiği birleştirici tutumuyla, sabırlı, hazır cevap ve kıvrak zekasıyla sempati kazandı.

İktidar, muhafazakar-laik bölünmesini bir avantaj olarak kullandı. Ayasofya gibi nazik meseleleri de bir imkan haline getirdi. Tabii muhalefetin de yeni duruma göre organize olması gerekiyor. HDP, ittifak siyasetine karşılıksız destek vererek olgunluk gösterdi.

Geçmiş seçimlerdeki dinamizmleri bu seçimlerde öne çıkmadı. Umarım, bu seçim yeni bir dönemin başlangıcı olur. Muhalif seçmenin mesajını şöyle özetleyebiliriz: Demokrasiye ve ifade özgürlüğüne saygı. AB ile yeniden sıcak bir iklim yaratılması. Komşularımızla ilişkilerin sıfır sorun temeline doğru ilerlemesi.

Devletin mali yapısının ekonominin evrensel kurallarıyla yönetilmesi...

Kazanan Türkiye olsun…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder