Özden Bora Gelini öpebilirsin!
HABERİ PAYLAŞ

Gelini öpebilirsin!

Haberin Devamı

Son günlerde 5 yetenekli genç müzisyenden oluşan bir grup olan “You May Kiss The Bride” (Gelini Öpebilirsin) oldukça dikkat çekiyor. Yaş ortalaması 20 olan bu 5 yetenekli genç müzisyenlerden oluşan grup, 2011 yılında İstanbul'da kuruluyor ve kendisine isim aradığı sıralarda bir filmde geçen ''Now, you may kiss the bride'' repliğinden ilham alarak isimlerini koymaya karar veriyorlar. Yurt dışından çok fazla takipçisi olan grubun, Belçika'da düzenlenen dünyanın sayılı müzik festivallerinden Groezrock'ta yarışan binlerce grup arasında üçüncü olarak Türkiye'yi temsil eden ilk ve tek müzik grubu olmak gibi bir başarısı da var.

Gelini öpebilirsin

İlk Türkçe şarkılarını yayınlamaya karar verince Model grubunun solisti Fatma Turgut’la iletişime geçiyorlar ve “Bensiz Bir Sen” isimli ilk Türkçe single bu şekilde ortaya çıkıyor. Murad Küçük’ün yönettiği videoları, şu an Youtube’da en çok izlenenler arasında. Bu tarzın Türkiye’deki sayılı örneklerinden biri olan grubun ve özellikle Fatma Turgut’un şarkıdaki vokal performansı ve etkili video klip ile birleşince harika bir iş çıkmış ortaya. Her zaman çok seslilikten yanayım; müzikte de farklı tarzlar, renkler olmalı ve devam etmeli. Fatma Turgut’a da bu genç müzisyenlere verdiği destek için kocaman alkış.



Türkiye’nin ilk eğlence yönetimi sertifika programı başlıyor

Eğlence sektöründeki en büyük eksiklerden biri sayılan alanında uzman kadroların sahadaki eksikliği her zaman konuşulur. Bu alanda profesyoneller yetiştirmek üzere benim de içinde olduğum Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde bir sertifika programı başlıyor. Bu sektöre girmek ve kariyer yapmak isteyenler, sektörde olup bilgilerini update etmek, sektörün profesyonelleriyle tanışmak, iletişime geçmek ve bilgi paylaşmak için kaçırılmayacak bir fırsat.

Gelini öpebilirsin

Müzik, TV, film ve spor alanlarında oluşturulmuş programlar var. Mevcut kariyerine katkı sağlamayı hedefleyen genç profesyonellerin de yararlanacağı programın eğitmen kadrosunda Doğan Music Company Genel Müdürü Samsun Demir, BKM Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekçe, GNL Entertainment Kurucusu Alp Çağrı Günal, Futbolcu Menajeri Ahmet Bulut, eğlence sektörü hukuku konusunda uzman Avukat Aydın Kurban, MÜ-YAP Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Forta, Ülker Arena Pazarlama Müdürü Esra Tezel, Mars Entertainment Film Dağıtım Müdürü Ferhat Aslan, ünlü televizyoncu ve programcı Osmantan Erkır gibi her biri kendi alanında uzman pek çok değerli isim yer alıyor. Ben de bu programda “Müzik sektöründe PR ve iletişim” bölümünde eğitmen olarak yer alıyorum. 5 Mart’ta başlayacak olan program sonunda staj imkanları da var.



Bu kez kendi şarkısıyla boy gösterecekGelini öpebilirsin

X Factor isimli yarışmada söylediği “İncir” isimli şarkısı ile güzel bir çıkış yakalayan İlyas Yalçıntaş’ın ilk albümü geçtiğimiz ay yayınlanmıştı. Daha önce Redd Grubu’ndan dinlediğimiz “Nefes” şarkısı ile albümün açılış videosunu çeken İlyas, bu günlerde Atina’da ikinci klibini çekiyor. Bu kez sözü ve bestesi kendisine ait olan bir şarkı ile ekranlarda olacak.

Albüme isim veren “İçimdeki Duman” Atina’da Hasan Kuyucu yönetmenliğinde romantik bir hikayenin anlatıldığı senaryo ile kliplendi. Mart ayının ilk günlerinde Net D ve müzik televizyonlarında yayına girecek. Dijital mecralarda oldukça hit alan şarkının albüme girme hikayesi de oldukça ilginç.

Albüm repertuarı bitip bakanlık işlemleri başladığı sırada İlyas bir gece yaptığı besteyi Youtube kanalına koyuyor. Şarkı o kadar çok sevilip hayranları tarafından o kadar çok paylaşılıyor ki albüme konulmasına karar veriliyor ve tüm bakanlık işlemleri yeniden başlatılarak albüme ekleniyor. Febyo Taşel’in muhteşem aranjesi İlyas’ın ruhumuza dokunan yorumu ile en sevilen şarkılardan biri oluyor.

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder