Özlem Denizmen Şeker gibi tavsiyeler
HABERİ PAYLAŞ

Şeker gibi tavsiyeler

Arife günündeyiz. Kıyafet, şeker, çikolata, çocuklara harçlık… Son dakikaya mı bıraktınız yoksa çoktan bütçenizi ayarladınız mı? İşte size huzurlu bir bayram için şeker gibi tavsiyeler.

Bayramlar gibi bizi bir araya getiren, bağlarımızı güçlendiren geleneklerimize sarılalım. Çocukları sevindirelim, büyüklerimize hürmet edelim, ailece güzel sohbetler yapalım… Herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlarım.

BÜTÇENE GÖRE HAREKET ET

Bayramı evde veya tatilde geçiriyor olmanız ‘bütçe gerçeği’ni değiştirmez. Her koşulda gıda, ulaşım, kültür/eğlence, ikram edilecekler gibi tüm harcama kalemlerinizi yazın.

Haberin Devamı

HARÇLIĞI UNUTMA

Ağaç köklerinden beslenir. Biz de bu güzel bayram gününde geleneklerimizi sürdürüp çocukları sevindirelim. İlla para vereceksiniz diye bir kural yok.

BİR DAHA DÜŞÜN

Diyelim ki acilen paraya ihtiyacınız oldu ve kredili mevduat hesabınızdan (KMH) para çekmeyi düşünüyorsunuz. KMH kısa zamanlı ihtiyaçlar için başvurabileceğiniz borçlanma aracı. Faizi günlük işliyor ve yüksek. Aldığınız parayı ertelemeden hemen geri ödeyecekseniz çekin.

KENDİ ŞEHRİNDE TURİST OL

Bayramı evde geçirenler çoluk çocuk, arkadaşlarla düşün yola... Önünden geçtiğiniz tarihi yerlerin havasını soluyun, hikayesini araştırın. Ülkemizin güzelliklerini keşfetmeye kendi şehrinizden başlayın.

PARA KONUŞMAYIN

günlük rutininizi, konuşmalarınızı bayramda kenara bırakın. ailenizle dinlenin, gezin, sevdiklerinizle bir araya gelin ama para konuşmayın.

KREDİ SON TERCİH

acil bir durum olmadığı sürece borç ya da kredi almayın. Hem manevi hem finansal huzuru yakalayın.

BAYRAMIN MANASI: Bayramın getirdiği paylaşımı, bereketi, huzuru dolu dolu yaşayın. Bayram=tatil değil.

HAZIR OLUN

Bayramda ekstra masraflar çıkabilir. Bunun için de bütçe ayırın.

BABALAR GÜNÜ

Bu pazar babalar günü. Ona alışveriş ürünü değil, hediye verin. Zamanınızı, alakanızı, özenilmiş bir araya getirilmiş bir hatıranızı paketleyin. Önemli olan hediyenin fiyatı değil, ona kişinin biçtiği değerdir.

KREDİ ALAMIYORUM

SORU: Hiç borcum yok, kredi kartımı borcumu düzenli ödüyorum ama kredi alamıyorum. Sizce neden? ● Tansu CEVAP: Başvurduğun banka kredi verme politikasını sıkılaştırmış olabilir. Ya da başvurduğun kredi tutarı gelirine göre yüksek olabilir. Kredi raporunu al, notunu gör. Bankacına neden kredi kullanmak istediğini ve nasıl geri ödeyeceğini samimiyetle anlat.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN PARA KARAKTERLERİ: NEYMAR

PARA İÇİN GELMEDİM

★ Net malvarlığı: 185 milyon dolar.

★ Yıllık kazancı: 53 milyon dolar.

★ İlk parası: İlk kontratını 12 yaşında imzaladı.

★ İlk büyük kazancı: 17 yaşında 1.7 milyon dolara transfer oldu.

★ Yatırım: Brezilya’daki malikanesinin değeri 8 milyon dolar. İspanya’da emlak yatırımları var.

★ Araçları: Lüks spor arabalara, yata, helikoptere ve özel jete sahip.

★ Çanta: Dünya Kupası için özel 750 euro’luk altın kaplama sırt çantası yaptırdı.

★ Sosyal medya: Yaptığı tanıtımlarla paylaşım başına 460 bin euro alarak 34 milyon euro kazandı.

★ Ek gelir: Birçok markanın yüzü, adına özel koleksiyonlar çıkarılıyor.

★ Marka: Kendisine ait 55 markası var.

★ En pahalı futbolcu: 222 milyon euro ile tarihin en yüksek bütçeli transferi.

Haberin Devamı

★ Hedefi: Paris St-Germain’e transfer olunca “Buraya para için değil, yeni bir heyecan ve meydan okuma için geldim” dedi.

★ Futbol okulu: Açtığı okul ile gençlere kendini gösterme fırsatı veriyor.

★ Başarısının sırrı: Dikkatini dağıtabilecek her şeyden uzak duruyor, aile ve arkadaşlarına düzenli zaman ayırıyor ve çok çalışıyor.

★ Futbolcu olmasaydı: ‘Müzisyen olurdum’ diyor.

PARA NOTU: Brezilyalı yıldız, küçük yaştan itibaren top koşturarak parasını kazanıyor. Lüksü seviyor, parasını adeta saçıyor. Bugün için harcarken yarınını planlamalı. 7

Sıradaki haber yükleniyor...
holder