Prof. Dr. Derin Kösebay 2-3 ay sonra gebe kalınabilir
HABERİ PAYLAŞ

2-3 ay sonra gebe kalınabilir

Düşük yapan kadında önce sorunun nedenleri araştırılmalı. Kan sayımı, kan grubu, gebelikte enfeksiyon yapan ve düşüğe neden olan hastalıklar, eşin sperm tahlili gibi. Her şey tamamsa 2-3 ay sonra yeniden gebe kalmak mümkün

[[HAFTAYA]]

Yeniden hamile kalır mıyım?

28 yaşındayım. Ben 3 ay önce düşük yaptım. Anne olmayı çok istiyorum. Acaba hamile kalmak için ne kadar beklemem gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, düşük yapan kadında önce düşük neden oldu, araştırılmalı. Her zaman nedeni bulamıyorsak da düşük nedenleri araştırılmalı ve ondan sonra yeni bir gebeliğe başlanmalı. Çok kısaca nelere bakılabilir? Kan sayımı, kan grubu, şeker yükleme testi, gebelikte enfeksiyon yapan ve düşüğe neden olan hastalıklar. Gerekirse rahim filmi, eşinizin sperm tahlili ve gerekli görülürse genetik araştırmalar, hormonlar... Her şey tamamsa 2-3 ay sonra yeni bir gebeliğe başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hastalık anne olmamı etkiler mi?

26 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Bir süre önce condilom nedeniyle tedavi gördüm. Çıkan siğilleri yaktırdım. Şu an her şey yolunda, testlerim de temiz çıkıyor. Hastalığımın çocuğumun olmamasında etkili olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, condilom denen oluşumlara ki halk arasında bunlara siğil denir. Papilloma virüsü sebep olur. Genellikle cinsel ilişkiyle geçer. Dış genital organlarda ortaya çıkar ve tedavi edilmezse çoğalır, dış kısımları ve hatta vajinayı bile kaplayabilir. Tedavisi ilaçla veya siğillerin elektrokoter veya lazer ile ortadan kaldırılması şeklinde yapılır. Tedaviden sonra zaman zaman tekrarlayabilir. Tekrarlamayı önlemek için eşinizle 1 yıla kadar prezervatifsiz ilişkide bulunmamanız gerekiyor. Virüsü tekrar alır, aynı şeyler yaşayabilirsiniz. Tedavi olduğunuza göre gebe kalabilirsiniz.

Bebeğimi emzirebilir miyim?

22 yaşında kızım. Benim meme uçlarım çıkmıyor. Doktora gitmeden halledilebilecek bir hastalık mı? Çocuğum olursa onu emzirebilir miyim? Ameliyat olmam gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, meme ucunun içeri çekik olması birçok kadının problemi. Gebelik süresince meme ucunun dışarı çıkabilmesi mümkün. Ama çoğunlukla aynı durumu muhafaza ediyor. Bu kadınların çocuklarını emzirmesinde zorluklar oluşabiliyor. Bu yüzden meme ucuna takılabilen bazı suni meme uçlarını kullananlar da var. Bütün bunlar rahatsız edici ama çok önemli değil. Asıl önemli olan meme uçları normalken birinin ucunun içeriye çekilmesidir. Bu ilerlemiş meme kanserinde görülür. Burada herkesi panik yapmayalım. Çünkü hiçbir belli neden olmadan da meme ucu içeri çekilebilir. Size de tavsiyem bir meme cerrahı ile görüşmenizdir. Durumunuza göre en doğru tavsiyeyi sanırım ondan alacaksınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder