Prof. Dr. Derin Kösebay Bebek gelişirken dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Bebek gelişirken dikkat!

Haberin Devamı

Hamilelerin saçlarını boyaması pek uygun değil. Çünkü saç boyalarının içinde birçok zararlı madde var. Bunlar ciltten emiliyor ve sürülürken birçoğu solunum yolu ile alınabiliyor. Bebeğin geliştiği 3-4 aylık süreçte kullanılmaması iyi olur...

Gebe kalabilir miyim?

27 yaşındayım ve polikistik over hastasıyım. Ağustos ayında tüp bebek denendi, tutmadı. Rahim duvarı kalınmış, küretaj yapıldı. Tahlil sonuçlarını size yazıyorum. Hamile kalma şansım var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, polikistik over’de bozuk olan yumurtalık foksiyonları gebe kalmada sorun yaratabilir. Ama bu gebe kalamazsınız demek değil. Tüp bebeği tekrar deneyin. Rahimden alınan parçada polipler görülmüş ve rahmin iç dokusu aşırı gelişme potansiyeli gösteriyor (Hyperplazi denen duruma benzer bir durum). Bu bulgulara göre bir, iki ay ilaç tedavisi görmenizde yarar olabilir. Bol şans diliyorum.

[[HAFTAYA]]

Saç boyatmam sakıncalı mı?


32 yaşında, 3.5 aylık hamileyim. Çevredekiler bana hamilenin gebelik boyunca saç boyatmadığını söyledi. Bebeğe zararı olurmuş. Bu doğru mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, saç boyası konusunda kesin veriler yok ama bildiklerimiz şunlar: Saç boyalarının içinde birçok toksik madde var. Bu toksik denilen zararlı maddeler ciltten emilebiliyor ve sürülürken birçoğu solunum yolu ile alınabiliyor. O halde bebeğin organlarının geliştiği özellikle ilk 3-4 ay kullanılmamasında yarar olabilir diyebiliriz. Sevgiler.

Kanama parça parça geliyor

24 yaşındayım. Düzenli adet görüyorum ama bu kanamalar zaman zaman parça parça geliyor. Bu herhangi bir soruna işaret midir? CEVAP Sevgili okuyucumuz, düzensiz adet hormonal dengesizliğin işareti. Sizin kanama miktarında da fazlalık var (Adet kanı pıhtılaşmaz. Pıhtılar oluyorsa bu kanamanın fazla olduğunu gösterir). Bence bir kadın-doğum uzmanına muayene olun. Hem adetler düzene girer ve muhtemelen aşırı kanamanız düzelir ve sizi kansız kalmaktan da korur.

Acaba mantardan nasıl kurtulurum?

23 yaşındayım, vajinamda mantar var. Acaba bu ne gibi cinsel sorunlara yol açar? Nasıl kurtulabilirim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, mantar; kaşıntı, akıntı ve bunlara bağlı tahriş ve hatta dış genital organlarda ödeme neden olabilen bulaşıcı bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonla ilişki ağrılıdır. Bu tür şikayeti olanlar en kısa zamanda muayene olmalı ve alınan akıntı tahliliyle kesin teşhis konulmalı (Her vajinal akıntı ve kaşıntı yapan hastalık mantar olmayabilir. Başka bakteri ve parazitlerde benzer şikayetlere neden olabilir, tedavileri de farklı farklıdır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder