Prof. Dr. Derin Kösebay Erkeğin korunması daha doğru
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin korunması daha doğru

Haberin Devamı

Yeni anne olan ve bebeğini emziren kadınların korunmak için doğum kontrol haplarını kullanması çok da doğru değil. Çünkü bu ilaçlardaki hormonlar süt yoluyla bebeğe geçebilir. Bu yüzden emzirme bitene kadar eşler korunmalı

Zayıf olmam sorun yaratır mı?


23 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Ancak çok zayıfım. 43 kiloyum. Bu kiloyla hamile kalmam sorun olur mu? Çok şişmanların hamile kalmakta zorlandıklarını yazmıştınız. Acaba çok zayıf olanlarda da böyle bir tehlike var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, gebeliğe en uygun şartlarda başlamak gerekiyor. Aşırı kilo bir sorun ise aşırı zayıflık yine bir sorun olabilir. Neden çok zayıfsınız? Tiroid hormonunuz normal mi? Sindirim sisteminizde bir sorun var mı? Kan şekeriniz normal mi? Bunun gibi daha pek çok soru aklıma geliyor. Bence bir dahiliye uzmanı tarafından incelemeye alınsanız iyi olur. Sonuçta “Her şey normal” denirse... Ne yapalım? Hamile kalın o zaman.

[[HAFTAYA]]

Bebeğimi emziriyorum

26 yaşındayım, doğum yapalı 2.5 ay oldu. Bu süre zarfında eşimle hiç ilişkiye girmedik. Ancak şimdi yeniden cinsel hayatımıza geri dönmek istiyorum. Hâlâ bebeğimi emziriyorum. Doğum kontrol hapı kullanmamın bir sakıncası olur mu? Yani süt yoluyla bebeğim bir zarar görür mü? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bence eşiniz korunsun. Kullanacağınız doğum kontrol hapındaki hormonlar bebeğinize de geçer.

Evlendiğimden beri kötü kokulu akıntım var

10 aylık evliyim. Cinsel ilişkiye girdikten sonra ağrı hissediyorum. Ayrıca evlendiğimden beri idrarımda kötü kokulu oluyor, akıntım da var. Bunlar normal mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, anlattıklarınız tabii normal değil. Muhtemelen sizin genital organlarınızda enfeksiyon var. Önce tedaviniz yapılmalı. Enfeksiyon varken cinsel ilişki hem ağrılı olur hem de tedavinin gecikmesi açısından sakıncalıdır.

Adet göremiyorum

33 yaşındayım ve 2 çocuğum var. 3 ay önce 2’nci defa dış gebelik ameliyatı geçirdim. Bu ameliyatta tüplerim bağlandı. Sonraki ay normal adet gördüm, kanamam az geldi. Sol yumurtalığımda 2 santim büyüklüğünde kist vardı, ilaç tedavisine başladım. Ama adet göremiyorum. Ne yapayım? CEVAP Sevgili okuyucumuz, tüplerinizin bağlanması çocuk olmaması için en etkili yöntem. Tüp bağlanması nedeniyle vücutta hiçbir problem oluşmaz. Hatta tüpleri bağlanan hastalarda yumurtalık kanseri riskinin azaldığı bile iddia edilmektedir. Sonuç olarak adet kanamalarının azalması ile bir ilişkisinin olacağını sanmıyorum. Kullandığınız ilacı bırakınca normal adetlerin başlayacağını sanıyorum. Eğer yine adet göremezseniz doktorunuz hormonların ölçülmesini isteyecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder