Prof. Dr. Derin Kösebay Farklı tedaviler denenebilir
HABERİ PAYLAŞ

Farklı tedaviler denenebilir

Haberin Devamı

Yumurtlamayla ilgili sorunları olan kadınlar pek çok şekilde tedavi edilebilir. Öncelikle önerilen bazı ilaçlar var. Birkaç kere kullanıldıktan sonra başarısız olunursa yumurtaları daha kuvvetli uyaran iğnelere geçilebilir

Bu gerginliğe çare yok mu?

33 yaşında kadınım. Şikayetim adetlerim öncesinde çok gergin olmam. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Tedavisi ya da önerebileceğiniz şeyler var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, hemen her kadının adet öncesi dönemde az veya çok ruhsal durumunda değişiklikler olur. Hatta bu belirtileri hissederek kadın adetinin yaklaştığını söyleyebilir. Herkeste olabilen bu belirtilerin çok aşırı derecede ya da abartılı olması ‘Premenstürel sendrom’ adını alır. Bu durum basit şikayetler şeklinde ise tedavi edilmesi gerekli olmayabilir. Kişiyi ve etrafını rahatsız edecek boyutlara ulaşıyorsa tedavi edilmelidir. Depresyon, yorgunluk hissi, aşırı uyku, aşırı sinirlilik ve hırçınlık. Memelerde aşırı hassasiyet, baş ağrısı, vücutta ödem oluşması, bağırsak düzeninin bozulması... Tedavide ortaya çıkan belirtilere göre değişik tedaviler uygulanabilir.

[[HAFTAYA]]

İğne tedavisi işe yarar mı?


30 yaşında, 2 senelik evli kadınım. Çocuğumuz olmuyor. 3-4 doktora gittik. Yumurtlama problemi olduğunu söylediler. Tüplerim açıkmış, hormon tahlillerim normal. Son gittiğim doktor bir ilaç verdi. İki aydır kullanıyorum. Bu ay adet gördükten sonra doktora gideceğim ve ilacın dozunu yükseltecek. Acaba bu hap zararlı mı? Sonuç alınamazsa iğne yapılacakmış. Neden önce iğne yapılmıyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, yumurtlama problemi çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Bunun için yumurtlamayı sağlayan ilaçlar kullanılır. Bahsettiğiniz ilaç yumurtlama için en sık kullanılan ve kullanımı kolay, yumurtalıklar üzerindeki etkisi de çok abartılı olmayan bir ilaçtır. Bu tedavi birkaç kere denenebilir. Eğer başarılı olunmazsa (Yani yumurtlama sağlanamazsa) yumurtalıkları uyaran daha kuvvetli ve enjeksiyon şeklinde kullanılan ilaçlara geçilebilir. Tedavinin seçimini doktorunuz ayarlayacaktır. Bence siz bu konuya hiç müdahale etmeyin.

Acı çekiyorum

46 yaşında kadınım. 2 yıl önce kanser nedeniyle rahim, meme ve yumurtalıklarım alındı. Şu anda ilaç kullanıyorum. Cinsel isteksizliğim çok fazla. Eski yaşamıma dönmek için ne tavsiye edersiniz? Menopoz ve diğer nedenlerle cinsel ilişki sırasında acı duyuyorum. Ne yapabilirim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, size geçmiş olsun diyerek sorunuzu cevaplandırmaya çalışacağım. Böyle iki büyük ameliyat geçiren hemen herkesin psikolojisi az veya çok bozulabilir. Yumurtalıkların alınması sonucunda hormonlarınız çok azaldığı için menopozun bütün belirtilerini yaşıyorsunuzdur. Bu belirtilerden biri de hormon azlığına bağlı olarak vajinada kuruluğun oluşmasıdır. Bunlar doğal olarak cinsel hayatınızı direkt etkiler. Herhalde sizi takip eden bir kadın doğum uzmanı vardır. Ona müracaat ederseniz hormon içermeyen bazı kremleri size tavsiye edecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder