Prof. Dr. Derin Kösebay Önemli olan erken teşhis...
HABERİ PAYLAŞ

Önemli olan erken teşhis...

Rahim ağzı kanseri sık görülüyor. Doktor kontrollerini ihmal eder, düzenli olarak smear testinizi yılda bir kez yaptırmazsanız sorun büyüyebilir. Eğer hastalık en başında yakalanabilirse tedavi yapılıyor ve hasta sağlığına kavuşuyor

Kanamam oluyor

Vajinamdaki şişlik nedeniyle doktora gittim, sebebinin iltihap olduğunu söyledi. Ayrıca sol kasığımda kist varmış ama zararsızmış. Bana iki ilaç verdi. İlaçları kullanıyorum ama açık kırmızı kanamam oluyor. Acaba bunun sebebi nedir? Yeniden doktora gitmeli miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Sevgili okuyucumuz, kullandığınız ilaçlarla şişlikte bir azalma oldu mu? Bu kanamanın nedenini anlamak ve kullandığınız ilaçların etkisinin değerlendirilmesi için bence doktorunuza tekrar başvurun. Bana sorduğunuz soruyu ancak sizi muayene edecek doktorunuz cevaplayabilir.

Ameliyat olmalı mıyım?

37 yaşındayım, evliyim. Düzensiz kanamalarım başladı. Doktora gittim “Rahim ağzında yara var” deyip bir parça aldı. Önceki gün gittiğimde yaranın iyi olmadığını ve ameliyat etmesi gerektiğini söyledi. Bu nasıl bir ameliyattır?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, anlattığınıza göre rahim ağzına ait kötü huylu bir tümör olmalı. Senede bir smear alındığı takdirde daha hastalık başlamadan teşhis edilme imkanı vardır. Erken dönemlerde rahim ağzına yapılacak basit bir ameliyatla tedavi sağlanırken hastalık ilerlediği zaman çok büyük operasyon gerekiyor. Durumunuz nedir, bilemiyorum. Büyük operasyon gerekecek ise dikkatli olun. Çünkü bu tip kanser ameliyatları için çok iyi eğitim almış doktor olmalı ve bu ameliyat imkanları yeterli bir merkezde yapılmalı. Umarım hastalığınız erken yakalanmış olsun. Bu hastalıktan kurtulmanız mümkün. Şimdiden geçmiş olsun.

Kokudan rahatsızım

3 aylık evliyim. Eşimin genital bölgesinden kötü bir koku geliyor. Birlikte olursak koku artış gösteriyor. Beni çok rahatsız ediyor. Doktora gitmemiz gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, probleminizi sadece yazdığınız kısa bilgilere göre çözmek mümkün değil. En kısa zamanda bir kadın doğum uzmanına başvurun. Smear ve vajinal kültür alınmasını isteyin belki bir ipucu yakalanabilir, sevgiler...

Haberin Devamı

Bu ay neden adet görmedim?

34 yaşındayım, 4 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bu ay adetim 1 ay gecikti. 2 defa hamilelik testi yaptım ama sonuç negatif çıktı. Ayrıca sol kasığımda çok ağrı var. Acaba adetimin gecikmesi kullandığım doğum kontrol hapından kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol haplarını kullanırken gebe kalmanız çok düşük bir olasılık. Adet gecikmenizin muhtemelen başka bir nedeni olabilir. Adet gecikmesiyle beraber kasıkta sancıdan da bahsediyorsunuz. Bence bir kadın doğum uzmanına başvurun ve şikayetlerinizin nedenini size meslektaşım söylesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder