Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 1-2 ayda eski haline döner
HABERİ PAYLAŞ

1-2 ayda eski haline döner

Grip, geçirilen ateşli hastalıklar ve antibiyotik kullanımı sperm sayılarının geçici olarak düşmesine neden olabilir. Bu sayılar bazen hamileliği etkileyecek kadar düşebilir. Kişinin bünyesine ve hastalığının şiddetine bağlı olarak sperm değerleri birkaç ay içinde eski haline döner...

SORU: Damar sertliği iktidarsızlığa neden olur mu? Yüksek tansiyonum ve damar sertliğiyle ilgili sıkıntılarım var. Bir süredir ereksiyon problemi yaşıyorum. Acaba bu hastalıklarım iktidarsızlığa neden olur mu? Başka hangi hastalıklar iktidarsızlık nedenidir?

Haberin Devamı

CEVAP: Alzheimer, Multiple Skleroz gibi beyin içinde algılamayı yapacak nöronları etkileyen hastalıklar da iktidarsızlık nedeni olabilir. Damar sertliği tansiyon yüksekliğine neden olur, damar cidarlarının yapısı bozulur ve bu nedenle de damarları gevşetip penise kan dolmasını sağlayan nitrik oksidin salgısı azalır. Bu durumda da sertleşme sorunu görülebilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Varikoseli biz tespit edebilir miyiz? 2 yıllık evliyim. Eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olamıyoruz. Bütün tetkiklerimi, kan, ultrason, idrar vs. yaptırdım ve temiz çıktı. ‘Acaba eşimde varikosel mi var?’ diye şüphe içerisindeyim. Biz anlayabilir miyiz? Yoksa doktora gitmesi mi gerekir?

CEVAP: Varikosel tanısı en doğru olarak bu konuda deneyimli bir uzmanın uygun şartlarda kişiyi elle muayene etmesi sonucu konulur. Sadece, gerçekten varikoseli olanların yapılacak ameliyattan fayda göreceğini de bilmelisiniz. Ameliyatın başarılı olması için mikrocerrahi tekniğin başarıyla uygulanması gerekmektedir. Böylelikle yapılan iş, amaca uygun ve fayda sağlayacak şekilde yapılmış olur. Durumu daha kötüye götürebilecek komplikasyonlardan da sakınılır.

SORU: Sperm sayım düşmüş müdür? 29 yaşındayım. 2 yıldır evliyiz ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. Son 1 haftadır ateşli hastalık nedeniyle iğne yaptırdım ve antibiyotik kullandım. Acaba kullandığım ilaçlar sperm kalitemde olumsuz etki yapmış mıdır? Sizce korunmayı bırakıp çocuk yapma çalışmalarına hemen başlamamız uygun mu? Yoksa sperm kalitesi olumsuz etkilenmiş midir?

Haberin Devamı

CEVAP: Grip, ateşli hastalıklar, antibiyotik kullanımı gerektiren ağır hastalıklar sonucu sperm sayılarının geçici olarak düştüğü bilinen bir durumdur. Bu sayılar geçici olarak hamileliği engelleyecek kadar da düşebilir. Ama eğer hamilelik ortaya çıkar ise herhangi bir olumsuz duruma sebep olmaz. Kişinin bünyesine ve rahatsızlığın şiddetine göre en fazla birkaç ay içinde yavaş yavaş sperm değerleri normale döner.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder