Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 40 yaşından sonra artar
HABERİ PAYLAŞ

40 yaşından sonra artar

Erkeklerde sırt, kaş ve göğüs kılları 40’lı yaşlardan sonra artış gösterir. Bu hastalık değildir, normal ve sağlıklı yapıyı yansıtır. Vücudunuzdaki kıllardan çok rahatsızlık duyuyorsanız kurtulmanız artık zor değil

[[HAFTAYA]]

SORU: Kıllardan çok utanıyorum

23 yaşındayım, vücudumdaki kıllar yüzünden çok mutsuzum. Babam da tıpkı benim gibiymiş. Arkadaşlarım benimle alay ediyor, kızlar iğrenerek bakıyor gibi bana.

Bu kıl çokluğu cinsel hormon fazlalığı mıdır? Ben nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Erkek tipi kıllanmada anlattığınız durum normaldir. Yaş ilerledikçe, özellikle 40’lı yaşlarda kulak, kaş, göğüs ve sırt kıllarında birçok erkekte artış görülür.

Haberin Devamı

Bu bir hastalık olmadığından, hatta normal sağlıklı yapıyı yansıttığından tedavisi de yapılmaz. Fakat günümüzde birçok erkek, özellikle sanatçılar ve sporcular daha bakımlı gözükmek için vücut kıllarının en azından bir kısmından kurtulmayı tercih etmektedir.

Örneğin, sakalın üst kısmındaki kıllar, traşta sorun yaratan boyun kılları, kulak kılları, ense kılları, sırt ve omuzdaki kıllar, hatta göğüs kılları. Günümüzde lazer teknolojisi ile tüm bu kıllardan birkaç seansta ve kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.

Alexandrite lazer teknolojisi ile siyah renkte olan kıllar lazer enerjisi ile kökleri tahrip edilerek yok edilmektedir. Lazer epilasyon ile tüm kıllarınızdan kalıcı olarak kurtulabilir veya gerekli bölgelere sadece birkaç seans yaptırarak seyrelme sağlayabilirsiniz.

Bu yöntemi uygulattığınız merkezin FDA onaylı, alexandrite sistem lazer kullanmasını ve uygulamanın deneyimli uzmanlarca yapılmasına önem veriniz.

SORU: Cinsel yaşamımı etkileyecek mi?

26 yaşındayım, 20 gün önce varikosel ameliyatı geçirdim. Bu ameliyatın cinsel yaşamıma bir sakıncası olur mu? Ya da mastürbasyon yapmamın zararı olur mu?

CEVAP

Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur. Ama ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-yani erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir.

Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder