Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrı başlasın diye bekleme
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı başlasın diye bekleme

Testisler birbirinden biraz farklı olabilir. Ama biri diğerinin iki katı kadarsa üroloğa başvurun. Ağrı yapacak diye beklemeyin. Çünkü ağrısız testis büyümeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilir.

SORU: Neden diğerinin iki katı kadar?

Testislerimden biri öbüründen iki kat büyük. Bu sorun olur mu?

CEVAP

Testislerden birinin diğerinden 2 kat büyük olması aynı zamanda diğerinin de 2 kat küçük olması anlamına gelir. Testisin büyümesi veya küçülmesi birçok farklı nedenden olabileceği gibi doğumsal da olabilir. Ağrısız testis büyümeleri bazen hayatı tehdit eden ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceği için bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Nasıl daha kaliteli olur?

Meniyi daha kaliteli bir hale getirmek yani koyu bir kıvama gelmesi için ne yapılmalı?

CEVAP

Meni testislerde üretilen sperm yani döl hücrelerinin prostatın arkasındaki meni keselerinden salgılanan ve depolanan salgı içinde bulunduğu bir vücut salgısıdır. Meninin tek fonksiyonu döl hücrelerini kadın üreme sistemine uygun ortamda iletmektir. 2-3 gün kadar cinsel perhiz yapan kişide meninin en az 1.5 cc kadar olması gerekir. Bunun dışında menideki döl hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı gibi döllemeyi etkileyebilecek çeşitli özellikleri ancak bu konuda özel eğitim görmüş elemanları olan laboratuvarlarda yapılan tahlillerle anlaşılabilir. Sizin meninizin görünüşünü neden sorun ettiğiniz, kıvamı veya rengi konusunda neden endişelendiğinizi anlamam mümkün değil. Eğer bu konuda herhangi bir şüpheniz var ise bir sperm tahlili yaptırarak gerçeği öğrenebilirsiniz.

SORU: Neden sertleşmiyor?

42 yaşındayım ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim? Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Riski var mı?

Prostat ameliyatı olacağım. Bu ameliyatların riski nedir? Bir sorunla karşılaşır mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Bu ameliyatlar belirli oranlarda komplikasyonları olan ameliyatlardır. Ama genelde kapalı prostat ameliyatının komplikasyonları açık prostat ameliyatının komplikasyonlarına göre çok daha düşüktür. Günümüzde kapalı, açık prostat ameliyatları ve prostat kanseri ameliyatları olsun emin ellerde yapılmaktadır, gayet hızlı ve risksizdir. Ölüm riski yüzde 1’in altına indirilmiştir. Bu ameliyat sırasında ve ameliyat sorasındaki 3 aylık dönem için geçerlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder