Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrının nedeni nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Ağrının nedeni nedir?

Erkeklerde bazen sebebi açıklanamayan yumurta ağrıları görülür. Öncelikle bu ağrıya neden olan önemli bir rahatsızlığın olup olmadığı saptanmalı. Sorun yoksa düzenli cinsel yaşam ve bir süre ağrı kesici kullanımıyla her şey yoluna girebilir...

SORU: Sağ testisim sarkık duruyor, neden?

24 yaşındayım. Hiç cinsel ilişkim olmadı. Sağ testisim soldakine göre daha aşağda ve sarkık duruyor. Mastürbasyon sırasında yukarı çıkıyor ama yine de soldakinden daha aşağıda. Mastürbasyon 1-1.5 dakika sürüyor. Bu kadar kısa sürmesinin nedeni bu mu? Testisteki bu sarkıklık erken boşalmaya, menide bir soruna ya da sperm sayısında azalmaya sebep olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Testisteki sarkıklığın erken boşalma ve cinsel faaliyet ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu gibi bilgilerin nereden elde edildiğini merak etmeye başladım.

SORU: Sol testisimde ağrı var

22 yaşındayım. 4 ay önce doktora gittim, idrar yolları iltihabı teşhisi konuludu. İlaç kullandım ve geçmedi. 1 ay sonra ikinci kez özel doktora gittim. Meni testi yapıldı ve testis damarlarına bakıldı. Her şey normal. Sadece 8-10 lökosit teşhisi konuldu. İlaçlarımı düzenli kullandım. Sol testisimde ağrılarım var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Erkeklerde sebebi açıklanamayan yumurta ağrıları bizim de klinik olarak sık rastladığımız bir durumdur. Bu ağrıya önemli bir hastalığın neden olmadığı bir üroloji uzmanı tarafından saptandıktan sonra düzenli bir cinsel yaşam önermek ve gerektiğinde ağrı kesici kullanarak durumu bir süre gözetim altında tutmak uygun bir çözümdür.

SORU: Prostatta erken teşhis nasıl konulur?

56 yaşındayım. Prostat kanserinde erken teşhisin gerekli olduğunu söylüyorsunuz. Prostat nasıl bir organdır ve işlevleri nelerdir?

CEVAP

Prostat bezi erkek genital organlarından biri olup idrar kesesinin hemen altında, makatın önünde bulunur. İdrar kanalı prostat bezinin ortasından geçer. Testislerden salgılanan spermlerin olduğu sıvıyı boşaltan kanal prostatın içinden geçen idrar kanalına açılır. Prostatın salgısıda meninin bir bölümünü oluşturur. Prostat PSA adı verilen bir protein salgılar, bu protein meni ile birlikte atılır. Kandaki normal değeri 4ng/ml’nin altıdır. Prostat hastalıkları PSA’nın kandaki seviyesinin yükselmesine neden olurlar. Prostat kanserinde de bu artış daha fazla olur. Erkeklerde yaş arttıkça prostat bezi büyüyebilir ve idrar kanalını tıkayabilir. Bu durum idrar yapmada güçlük ile kendini gösterir. Bu hastalığa selim prostat büyümesi adı verilir. Bu aslında kanser olmamasına rağmen, prostat kanseri de aynı şikayetlere neden olabileceğinden kanser olmadığı gösterilmelidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder