Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ameliyat düşünülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat düşünülebilir

Haberin Devamı

Prostat büyümesi olan bazı erkekler yaşam boyu idrar yapmayı kolaylaştıran ilaç kullanmak zorunda kalıyor. Şartlar uygunsa ameliyat olmak bazen daha iyi olabilir. Kişi 2-3 gün hastanede kalır ve sorununa tümden veda eder

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum, neden?

55 yaşındayım. 4 yıldır ilaç kullanıyorum. Sertleşme sorunu yaşıyorum. İdrara sıkışık vaziyetteyken cinsel ilişkide bulunmanın zararı var mıdır? CEVAP İdrara sıkışık durumdayken cinsel ilişkide bulunmanın bir zararı yoktur. Bilhassa sabah uyanıldığında idrara sıkışık olunması ve ereksiyon halinin birlikte olması sık rastlanan bir durumdur ve sertleşme zorluğu çekenler bu durumu cinsel ilişki kurabilmek için bir fırsat olarak değerlendirirler. Dolu mesanenin penisi boşaltan damarlara baskı yapması ve sabah yüksek olan erkeklik hormonu testosteron seviyeleri bu duruma neden olmaktadır. Sorunuzda idrar yapmayı kolaylaştıran bir ilaç kullandığınızı da belirtmişsiniz. Bu gibi ilaçlar sürekli kullanım içindir. Yaşam boyu kullanmanız gerekecektir. Eğer gerçekten prostat büyümeniz var ise yaşam kalitenizi etkileyebilecek ve zamanla da sorunu gidermekte etkisiz kalabilecek bir ilacı yaşam boyu kullanmak yerine TUR adı da verilen kapalı prostat ameliyatı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. Genel anestezi almadan, endoskopik cihaz ile idrar yolundan girilerek yapılan ve sadece 2-3 gün hastanede kalmanızı gerektirecek bu ameliyat sizi yaşam boyu rahat ettirecektir. Gerekli durumlarda lazer ile prostat ameliyatı yapsam da genellikle TUR ameliyatı prostat büyümesinde tercih ettiğim yöntemdir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Problemlerim psikolojik değil ama...

48 yaşında, 22 yıllık evliyim. Bende sertleşme ve erken boşalma var. Sorunum psikolojik değil ama sorunun ne olduğunu tam olarak bilemiyorum. Her iki böbreğimde de taş var. Sizden bu konuda tavsiye bekliyorum. CEVAP Sorununuzun psikolojik olup olmadığı konusunda nasıl karar verebildiğinizi anlayamadım, zaten hastaların çoğunda sorun en azından kısmen psikolojik olmasına rağmen sorununun psikolojik olduğunu düşünen hastaya da henüz rastlamadım. Siz en iyisi androloji ile özel olarak ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurarak gereken tahlilleri yaptırın ve hekiminizin tedavisini uygulayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder