Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Babalığı zorlaştırır
HABERİ PAYLAŞ

Babalığı zorlaştırır

Prostat büyümesi için ameliyat olan hastaların bazılarının menisi dışarı değil de idrar kesesine gider. Bu durumun erkeğin cinsel yaşamına ve sağlığına hiçbir zararı yoktur. Sadece hasta doğal yollardan baba olamaz. Çocuk isteyen hastalara aşılama yöntemi uygulanabilir

[[HAFTAYA]]

SORU: Çocuğum olmayacak mı?

Bir süredir iktidarsızlık yaşıyorum, her türlü tedaviye denedik ama sonuç başarılı olmadı. Doktorlar sonunda penis protezi taktırabileceğimi söyledi. Ancak ben daha çok gencim ve baba olmak istiyorum. Bu protezi taktırırsam çocuğum olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan fakat yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

SORU: Boşalırken sorun yaşar mıyım?

49 yaşındayım, prostat büyümesi teşhisi konuldu. Ameliyat olmam gerekiyormuş. Prostat ameliyatından sonra cinsel hayatımda ya da boşalırken sorunlar ortaya çıkar mı?

CEVAP

Hayır, boşalmayla ilgili sorun olmaz. Ancak hasta cinsel ilişkiden sonra dışarı değil, idrar kesesine boşalır; meni daha sonra idrarla dışarı atılır. Eğer ameliyat sırasında mesane boyu korunursa böyle bir sorun meydana gelmez. Hastalarımız bu durumu bazen çok abartır. ‘Menim kesildi’ diye bize gelirler; ama bu durumun cinsel sağlığa hiçbir zararı yok. Yalnız meni dışarı gelmediği için doğal yollardan hastanın çocuk sahibi olabilmesi mümkün değildir. Zaten bu yaştaki erkeklerin genellikle çocuk problemi olmuyor. İsteyen hastalar da mikroenjeksiyon yöntemiyle çocuk sahibi olabilir. Bu yöntemde testisten direkt sperm alınır. Sperm laboratuvar ortamında kadının yumurtasının içine enjekte edilir. Daha sonra döllenen yumurta kadın rahmine bırakılır. Böylece gebelik başlar.

SORU: Cinsel organım büyümedi

Haberin Devamı

20 yaşındayım. Şimdiye kadar penisim büyüklüğünde hiçbir değişiklik olmadı. Sizce ne yapmam gerekir?

CEVAP

Durumunuz ancak muayene edilerek anlaşılabilir. Bazı hormon testleri de yapmak gerekebilir. Bu yüzden bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir.

SORU: Sertleşme de olmuyor

17 yaşındayım ama cinsellik konuşulduğunda ben hiç tepki vermiyorum. Çünkü penisimde sertleşme olmuyor ve boyu da normal değil. Yaşıtlarımınkilerle kıyaslanmaz bile. Ben yaşıma göre uzun boylu ve iriyim. Acaba durumum neden böyle?

CEVAP

Bir üroloji uzmanına başvurarak tahliller yaptırmanızda fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder