Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Basamak tedavisi uygulanıyor
HABERİ PAYLAŞ

Basamak tedavisi uygulanıyor

Damar ve sinir hastalıkları ya da bu rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar erkeklerde sertleşme sorununa yol açabiliyor. Üzülmeye gerek yok. Çünkü bu hastalıkların hemen hepsi tedavi ediliyor. Hastanın beklentisine göre kolaydan zora doğru basamak tedavisi uygulanıyor

SORU: Hemen boşalıyorum

19 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparken peninisimi tutar tutmaz boşalmam. Nasıl tedavi yöntemi uygulayabilirim? CEVAP Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça bu sorun büyük bir ihtimalle kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı


SORU: Sertleşme olmuyor

37 yaşındayım, yüksek tansiyonum var. 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor bana bazı ilaçlar verdi. Onları kullanırken her şey normal ama bırakınca sorun oluyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilecektir. Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz, ama burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi genç birinin cinsellikten beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan biri kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.

SORU: Çocuğum engelli mi olur?

24 yaşındayım. Sol yumurtalığımda varikosel var. Varikoselin sperm sayısını düşürüp yapılarını bozduğunu biliyorum. Peki yapısı bozulan spermler nedeniyle engelli bebek riski var mı? CEVAP Varikoselin sperm üretimini bozup bozmayacağı ve ne sürede bozacağı tamamen kişinin yapısına bağlıdır. 6 ayda bir yapılacak sperm tahlilleri ile takip edilmelidir. Bu tahlilin tercihen aynı laboratuvarda yapılması, androloji departmanı olan ve bu konuda ehil olduğu bilinen bir yerin tercih edilmesini öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder