Birkaç ay içinde harekete geçin

31 Mart 2015, Salı 05:00
AA

Varikosel yani, testisteki damar genişlemesi, uzman bir doktor tarafından yapılan muayene ile tespit edildiyse vakit kaybetmeden birkaç ay içinde ameliyat olmalısınız. Çünkü varikosel sperm hücrelerini etkiler

SORU: Ağrım artıyor

Bir ay önce askeri hastaneye gittim. Sol varikosel teşhisi konuldu. Doktor “6 ay sonra gel” dedi. Testislerim çok ağrıyor. Ayakta durduğum zaman daha da artıyor. Kısır olma ihtimalim olduğunu biliyorum. Benim ne yapmam gerekiyor? CEVAP Yapılan muayene sonucu varikosel saptandı ve bu durum sperm hücrelerini etkilemeye başladıysa vakit geçirmeden, birkaç ay içinde ve tercihen mikrocerrahi yöntem ile varikosel ameliyatı olmanızı öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: İktidarsızlık başlangıcı olabilir mi?

29 yaşındayım. Penisimin baş tarafında küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı. Penisin küçüldüğünü hissediyorum. Sekse karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Torba etrafında kaşıntılar var. Bu AIDS veya iktidarsızlık başlangıcı olabilir mi? CEVAP Bu bir cilt hastalığı olabilir ve isteksizliğiniz de büyük ihtimal ile bu hastalık nedeniyle duyduğunuz kaygıdan kaynaklanmaktadır. En kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurarak tanı ve tedavinizi yaptırınız, her şey düzelecektir.

SORU: Kısır olmaktan korkuyorum

Benim sorunum sol yumurtalığımın sağdakinden küçük olması. Kısır olduğumdan korkuyorum. Yaklaşık 1 sene önce sol yumurtalığımda iltihap oldu. Tedavi sonucu geçti ama sol yumurtalığım küçüldü. Acaba kısır mıyım? CEVAP Bir testisinizin iltihap sonrası dumura uğraması kısır olduğunuz anlamına gelmez. Çocuk olmasını sağlayan sperm hücreleri ve erkeklik hormonları her iki testiste de üretildiğinden sadece birinin kaybı normal fonksiyonları ortadan kaldırmaz. Hatta bu durumda geride kalan testis biraz daha büyüyerek kaybedilen organın fonksiyonlarını da kısmen devralır.