Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Biyopsi doğruyu söyler
HABERİ PAYLAŞ

Biyopsi doğruyu söyler

Haberin Devamı

Varikosel erkeklerde sperm sayılarının azalmasına neden olabilir. Ama bu sayının sıfır çıkması çok nadir görülür. Baba olmak isteyen erkeğin izleyeceği en iyi yol testis biyopsisi yaptırarak testislerde sperm olup olmadığını öğrenmektir...

Sperm sayısı sıfır çıktı

1 yıllık evliyim. Çocuk sahibi olamadık. Eşimde varikosel varmış. Ultrasonda grade 1-2 varikosel, sperm sayısı sııfır çıktı. Tüp bebek yapabileceğimizi söylediler. Varikosel için ameliyat şart mı? Siz ne dersiniz?

Varikosel çok nadiren sperm sayısının sıfır çıkmasına neden olur; daha ziyade sayıların azalması, hareketliliğin düşmesi, sperm yapılarının ve dölleme gücünün bozulmasına yol açan bir hastalıktır. Sizin için en doğru yol öncelikle bir testis biyopsisi yaptırıp testislerde sperm olup olmadığını öğrenmek olabilir. Biz daha geniş imkanlar ile çalıştığımızdan eğer hastanın muayene sonuçları ve kan testleri de umut verici ise eşini tüp bebek uygulamasına hazırlayarak testislere mikrocerrahi yapmayı tercih ediyoruz. Gerekirse bu esnada mikrocerrahi varikosel
ameliyatı da gerçekleştirilebilir.

Geç boşalıyorum

21 yaşındayım. Bazen çok erken bazense çok geç boşalıyorum. Acaba fiziksel veya psikolojik bir sorun mu var?

Bu durumun hem psikolojik hem fiziki etkenlerin birleşmesi hatta çevre ve partnerin de katkıları ile ortaya çıktığı söylenebilir. Durumunuz tamamen normal, ileride daha düzenli bir cinsel yaşama geçince hiçbir sorun kalmayacak, dert etmeyin.

Testis torbadan çıkmış

18 yaşındayım. Testislerimden biri torbada değil. Vücut içinde başka bir yerde. Küçükken ağır bir şey kaldırmışım ve testis torbadan çıkmış. Herhangi bi üroloğa görünmedim ama herkes cerrahi müdehaleden söz ediyor. Bu konu hakkında beni aydınlatır mısınız?

Ağır kaldırmak testisin vücut içine kaçmasına neden olmaz, ancak kasık fıtığı nedeni olabilir. Herkesin ne dediğini dinleyeceğinize bir üroloji uzmanına başvursanız daha doğru olur. Bir yumurtası vücut içinde kalmış, 1 yaşına kadar indirilmemiş olanlarda kısırlık hatta yumurtalık kanseri gibi ciddi sorunlar genele göre daha fazla görülmektedir.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder