Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bulunma şansı var
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Erkekte yapılan hormon testleri ve fizik muayene testiste sperm bulunamayacağını yönünde olsa bile en olumsuz vakalarda bile şans var. Mikrocerrahi TESE ile testise zarar verilmeden sperm bulunabiliyor.

SORU: Canlı sperm yok ne yapacağız?

37 yaşında, 8 yıllık evliyim. Baba olmak istiyorum ama bende bir tane bile canlı sperm yokmuş. Biyopsi yapılsa dahi bu şartlar altında olumlu sonuç çıkmazmış. Bu sorunu çözebilecek yeni bir tedavi yöntemi var mı?

CEVAP

Testiste hücre aranması için en ileri teknik mikrocerrahi TESE’dir. Hormon seviyeleri ve fizik muayene testiste sperm bulunup bulunamayacağı yönünde bir kanaat uyandırsa da en olumsuz vakalarda dahi sperm bulunma şansı olduğunu hem yayınlar hem de kendi deneyimlerimizden biliyoruz.

Mikrocerrahi TESE ile testise zarar verilmeden ama eldeki tüm şanslar kullanılarak detaylı bir inceleme yapılması uygundur.

SORU: Üst üste yapamıyorum

Haftada 2- 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama arka arkaya 2 kere olmuyor. Daha önce kadınla ilişkiye girmedim. Eğer bir kadınla ilişkiye girsem yine 1 kereden fazla boşalamaz mıyım? Ya da kadınla olduğu zaman ikinci kez ilişkiye girebilir miyim?

CEVAP

Neden üst üste iki defa mastürbasyon yapmaya çalıştığınızı anlamadım. Bu bünyenin yapısı ile ilgili bir durum, tıpkı yemek yedikten sonra bir süre acıkmamak gibi...

Doyuma ulaştıktan sonra herkes belirli bir süre uyarılmayabilir, ereksiyon olmayabilir. Bu süre de kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu konudaki performansınız kadar umarım diğer fiziki, sosyal ve entelektüel performanslarınız konusunda da duyarlısınızdır.

SORU: Hiç sperm gelmiyor, neden?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığımda hiç sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımın hemen hepsinden sperm geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir, sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir.

Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır, normal bir boşalmada ortalama 1,5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir enfeksiyon nedeniyle tıkanması bu duruma sebep olabilir.

Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir.

Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmelidir, ilaç veya ameliyat ile bu sorun halledilebilir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder