Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bünye zayıf düşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Bünye zayıf düşmesin

Haberin Devamı

Ergenliğe yeni adım atan gençler sık mastürbasyon yaparak kendilerini ve sinir sistemlerini yorar. Hele bir de düzenli beslenme ve uyku da yoksa bu durum bünyeyi zayıf düşürerek hastalıklara davetiye çıkarır. İradeli olur düzgün yaşarsanız hiçbir sorun kalmaz

SORU: Penisimden kan geliyor

25 yaşındayım, cinsel deneyimim yok. Bazı günler penisimden az miktarda kan geliyor. Ayrıca büyük abdestimi yaparken boşalıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Doktora gitmem gerekir mi? CEVAP Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu özellikle düzenli olarak boşalmıyorsanız bir miktar salgı gelmesi normaldir. Ama idrar yolunuzdan kan gelmesi normal bir durum değil, bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: Testislerimden biri doğuştan yok

26 yaşındayım Benim sorunum testislerimden birinen olmaması. Doktora gitmeye de utanıyorum. Şimdilik bu durumdan hiçbir şikayetim yok ama sorun yaşamaktan çok korkuyorum. Sizce bu durum bana ne gibi sorunlar yaşatır? CEVAP Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir. Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Sürekli mastürbasyon yapmaktan nasıl kurtulurum?

18 yaşındayım. Benim sorunum kendimi tutumayıp sürekli mastürbasyon yapmam. Neredeyse her gün yapıyorum. Sizce bunun sağlığıma zararı olur mu? Sürekli bunu yapmaktan rahatsız oluyorum. Kurtulmak için ne yapmam gerekiyor? CEVAP Her şeyin fazlası zararlıdır. Sık mastürbasyon yaparak gereksiz yere kendinizi ve sinir sisteminizi yoruyorsunuz. Beslenmeniz ve uykunuz da iyi değil ise bu, bünyeyi zayıf düşürerek çeşitli hastalıklara karşı vücudunuzun savunmasını zaafiyete uğratabilir. Ama sık mastürbasyon yapmak kalıcı bir zarar vermeyeceğinden iradenizi kontrol edip günde biri geçmezseniz ve iyi beslenirseniz hiçbir sorununuz kalmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder