Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Büyüme ve sertleşme var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Büyüme ve sertleşme var mı?

Haberin Devamı

Meme kanserinde erken tanı için kadınlar zaman zaman memelerini kontrol eder. Erkeklerin de testislerine bakıp büyüklük, sertleşme gibi belirgin farklılıklar varsa zaman kaybetmeden doktora başvurması gerekir...

SORU: Geç boşalıyorum

34 yaşındayım. Çok geç boşalıyorum, 45-50 dakikayı buluyor. Kız arkadaşımın canı yanıyor, sıkılıyorlar. Ne yapabilirim?

CEVAP

Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

SORU: Testis kanseri miyim?

Arkadaşım testis kanseri. Biri ameliyatla alınmış. Onunla konuştum. Bu hastalık testisteki küçük bir beze ile başlamış. Testislerimin uçlarında nohut büyüklüğünde bezeler var. Acaba bu normal testis yapısı mı yoksa sorun mu? Testislerimin biri diğerine göre küçük. Muayene olmam gerekiyor mu?

CEVAP

Testislerinizin yanındaki şişlikler hemen testise bitişik olarak bulunan epididim adı verilen meni depolanmasını ve olgunlaşmasını sağlayan organınıza ait olabilir. Her 2 tarafta eşit olarak elinize gelmesi daha çok bunu düşündürse de endişeniz kalmaması için bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olun. Kadınların meme için yapması gerektiği gibi erkeklerin de zaman zaman testislerini kontrol ederek ortaya çıkabilecek büyüme ve sertleşme gibi belirgin farklılıklar halinde hekime başvurmaları testis kanserinin erken tanısında yararlı bir erken tanı yöntemidir.

SORU: İlişkiye girsem mi?

27 yaşındayım, 1 ay önce varikosel ameliyatı oldum. Bu ameliyattan sonra cinsel ilişkiye girmemin sakıncası olur mu?

CEVAP

Varikoselin cinsel faaliyetlere etkisi yoktur. Ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz. Sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabilir. Dolayısıyla mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

SORU: Meni sınırlıymış

17 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapmam sorun yaratır mı? Erkeklerden gelen meni sayısı sınırlıymış. Bu doğru mu acaba?

CEVAP

Erkekteki sperm sayısı kadınlardaki yumurta sayısı gibi doğuştan sınırlı değildir, yaşamın sonuna kadar üretilir. Her gün yapmanın bir zararı yok ama gün aşırı yaparsanız daha az yorulursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder