Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çaresi düzenli cinsel yaşam
HABERİ PAYLAŞ

Çaresi düzenli cinsel yaşam

Sağlıklı her erkeğin düzenli boşalmaya ihtiyacı var. Eğer böyle olmazsa kasık ağrısı çekebilirsiniz. Ya da meni keseleri dolarak gerginleşir ve etrafındaki bir damar çatlayarak kan gelir. Düzenli cinsel yaşam bu sıkıntının sonudur...

SORU: Kan vardı 20 yaşındayım. 20 gün mastürbasyon yapmadıktan sonra gelen menide kan gördüm. Bunun nedeni nedir?

CEVAP Muhtemelen kan gelmesinin sebebi 20 gün mastürbasyona ara vermeniz bu nedenle meni keselerinin dolarak gerginleşmesi ve cidarındaki bir damarın çatlaması olabilir. Sağlıklı erkeklerin düzenli olarak boşalması fizyolojik bir ihtiyaçtır. 20 yaşında gün aşırıdan az boşalma kasık ağrısı vb. sorunlara neden olabilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Penisim şişiyor 20 yaşındayım. Haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra penisim şişiyor. 2 gün sonra eski haline dönüyor. Sizce bu neden olabilir? Önemli bir hastalık mı?

CEVAP Mastürbasyon sonrası penis şişmesi normal bir durum değildir. Bu kullandığınız teknik nedeniyle olan tahrişten veya eğer kullanıyorsanız krem vs.’nin bünyenize alerjik olmasından olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Sigara cinsel gücü azaltır mı? 47 yaşındayım ve günde 1.5 paket sigara içiyorum. Bazen bu sayı artıyor. Sigaranın üzerinde cinsel gücü kaybettirdiği hakkında yazı gördüm, sigara buna nasıl sebep olur? Sigara nasıl sertleşme sorunu yaratıyor?

CEVAP Sigaranın kötü etkisi iki şekilde ortaya çıkıyor. Sigara damar sertliği yaratır. Bunun sonucunda kalp ve beyin damarları daralarak ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sertleşme sorunu ölümcül değildir ama cinsel hayatınızı öldürür. Sigaranın içindeki kimyasal maddeler penise giden küçük damarların tıkanmasına yol açarak sertleşmeyi engelleyebilir. İkinci olarak, sigara damar cidarında kasılmaya yol açarak penise giden kan akımını azaltır ve sertleşme güçlüğü başlar. Bazen penise kan normal gelse bile damar sertliği olan kişilerde ilişki sırasındaki hareket sırasında kan bacak ve kalça bölgesine kaçar ve sertleşme devam edemez.

SORU: Sağ testisimden tümör alındı 22 yaşındayım. Sağ testisimde tümör vardı ve alındı. Erkekliğim ile bir sorun yaşar mıyım? İleride sıkıntı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP Vücutta çift olan organlardan böbrekler ve testisler gerektiği taktirde tek başlarına da yeterli olacak şekilde faaliyet gösterebilirler. Bu organlar eşlerinin faaliyetinin sonlanması halinde hafif büyür, yedek kapasitelerini devreye sokar ve kişiye organ kaybının hiç bir eksikliğini hissettirmeden yaşatırlar. Tek testis ile yeterli hormon seviyesine ve çocuk sahibi olmak için yeterli sperm sayısına sahip olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder