Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum, neden?
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum, neden?

Cinsel istekte azalma psikolojik veya fizyolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Terapi ya da hormon tedavisi ile sorun kısa zamanda çözülebilir. Ama önce uzman bir doktora başvurup sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeli, tedaviye öyle başlamalısınız...

Cinsel ilişkiye girmek istemiyorum, neden?

SORU: İçimden hiçbir şekilde mastürbasyon yapmak ve cinsel ilişkiye girmek gelmiyor. Ne yapmam gerekli? Bu durum bir süredir devam ediyor.

CEVAP: Cinsel istekte azalma veya cinsel isteksizlik libido eksikliği olarak adlandırılır. Libido eksikliği psikolojik veya fizyolojik sorunlar neticesinde ortaya çıkar. Depresyon ve birçok diğer psikolojik sebeplerden ortaya çıkması halinde libido eksikliğinin tedavisi de psikolojik yöntemler ile yapılmalıdır. Fakat bu tanıya ulaşmadan önce mutlaka fizyolojik sebepleri tetkik etmek gereklidir. Beyindeki bazı merkezleri etkileyen kazalar, bazı beyin ameliyatları libidoyu azaltabilir.

Haberin Devamı

Hormon tedavisi işe yarayabilir

En sık rastlanan libido azalması nedeni ise hormonlarda çeşitli nedenler ile azalma ve hormonlar arası dengelerdeki bozulmalardır. Yaşın ilerlemesi ile erkeklik hormonunun normal olarak azalması çok sık rastlanan bir durum olup tedavisi ile hem libido artışı sağlanabilir hem de yaşlanan erkeklerin yaşam enerjisi artar. Beynin hipofiz bölümündeki çok ufak kistler de prolaktin hormonu sağlayarak testosteron hormonunu azaltarak libidoyu etkileyebilir. Tüm bu durumların detaylı hormon tetkikleri ile saptanması ve hormon tedavilerinin çok bilinçli olarak yapılması gereklidir.

Üçüncü derece varikosel teşhisi konuldu, ameliyat olayım mı?

SORU: Bana 3’üncü dereceden varikosel teşhisi konmuştu. Geçtiğimiz günlerde spermiogram testi yaptırdım. Raporu gören doktor şimdilik bir şey olmadığını söyledi. Size test sonuçlarını gönderiyorum. Bir de siz bakıp bana durumu yazar mısınız? Ameliyat mı olmam lazım, yoksa bu durum ileride bir sorun yaratır mı?

CEVAP: En ileri, yani 3’üncü derecede bir varikosel büyük ihtimalle spermleri etkileyecektir. Sadece güvendiğim ve bu konuda uzman birkaç androloji laboratuarı haricinde yapılan tetkiklere yorum yapmıyorum. Hem mevcut durumu hem de gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları göz önüne alarak karar vermelisiniz. Varikosel basit bir cerrahi girişim değildir, komplikasyonları ve yetersiz ameliyatları nedeniyle birçok kişinin sorun yaşadığı bir konudur, etraflıca araştırmanızı ve bölgenizde bu konuda uzman olan ürologlar ile görüşerek karar vermenizi öneririm.

Haberin Devamı

Hormon kullansam zararı olur mu?

SORU: Ben sporcuyum. Hcg pregnyl, testosteron artırmak için normal durumda kullanılır mı?

CEVAP: Herhangi bir hormon kullanmanızı kesinlikle önermem. Tıbbi kullanımda sadece az olan hormonu yerine koymayı hedefleriz. Gereksiz yere alınan hormonlar vücuttaki hormon üretim dengelerini tamamen bozarak hayati tehlikelere neden olabilir. Örneğin daha fazla kas yapmak için dışarıdan alınan yüksek doz erkeklik hormonunun testisleri küçülttüğü ve ileride hormon yetersizliğine neden olabildiği bilinmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder