Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinsel yaşam iyileşiyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel yaşam iyileşiyor

Yaşlanmaya karşı uygulanan anti-aging tedavisi vücudun biyolojik saatini yavaşlatıyor, cinsel yaşamın düzelmesine katkı sağlıyor. Erkekte düşük testosteron hormonu saptanırsa takviye ediliyor. Sertleşme sorunu iyileşiyor ve cinsel istek artıyor

SORU: Gece boşalıyorum

19 yaşındayım. Ayda bir kere mastürbasyon yapabiliyorum. Diğer zamanlarda geceleri kendiliğimden boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Siz zaten sorunuzu kendiniz cevaplamışsınız. Vücut mutlaka kendi dengesini kuruyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. Üretilen meninin fazlası bir şekilde mutlaka dışarıya atılır. Cinsel ilişki veya mastürbasyon yeterli olmaz ise gece uykuda boşalma gerçekleşir. Gerisi sizin tercihinize kalmış.

Haberin Devamı

SORU: İktidarsızlığı önlemek mümkün mü?

58 yaşındayım ve vücudumda yaşlanma belirtileri olduğunu fark ediyorum. Yaşlanmaya karşı uygulanan anti-aging tedavilerinin iktidarsızlığı önlediğini okudum. Acaba bu doğru mu? Doğruysa nasıl bir tedavi uygulamaya başlamalıyım ve nereye başvurmalıyım. Bilgi verebilir misiniz?

CEVAP

Anti-aging tedavi ve uygulamalarının tamamı vücudun biyolojik saatini yavaşlatarak yaşlanmayı geciktirmeye yönelik olduğundan cinsel yaşamın kalitesine katkıda bulunurlar. Ayrıca testosteron hormonu eksikliğinde uygulanan tedaviler de iktidarsızlık sorununu direkt olarak etkiler. Birçok kişinin aklına testosteron denilince seks hormonu gelmesine rağmen testosteronun etkisinin sadece seks fonksiyonları üzerine olmadığını araştırmalar ortaya koymuştur.

Örneğin; düşük testosteron seviyesine sahip kişilere testosteron tedavisi yapılarak eksik testosteron normal seviyelere çıkartılınca bellek, anlama hızı ve benzeri tüm zihinsel faaliyetlerinde belirgin artış saptanmıştır.

Testosteron eksikliği giderilen erkeklerde şişmanlığın belirtisi olan Vücut Kitle İndeksi ve vücut yağ oranları daha belirgin olarak yükselmektedir. Ayrıca yağ depolanması ile ilgisi olduğu düşünülen kan leptin seviyeleri de hızla artmaktadır. Tüm bu fiziksel belirtiler de eksik testosteron yerine koyularak engellenebilmektedir.

Haberin Devamı

Testosteron normale dönünce...

50 yaş üzerinde olup depresyondaki erkekler üzerinde yapılan bir çalışma ile testosteron seviyesi düşük olanların testosteron tedavisinden olumlu etkilenerek depresyondan çıktıkları saptanmıştır. Düşük testosteron seviyelerinin düzeltilmesi ile cinsel arzunun arttığı, sertleşme kapasitesinin iyileştiği, cinsel ilişki kurma sıklığının arttığı, kronik yorgunluk belirtilerinin ortadan kalktığını gösteren birçok bilimsel çalışma mevcuttur.

Bu kişilerde kandaki oksijen taşıyan alyuvarların artması, kolesterol seviyelerinin düşmesi gibi ölçülebilir parametreler de bu duruma eşlik etmiştir.

Columbia üniversitesinde yapılan bir çalışma düşük testosteron seviyesi olanlarda kalp krizi oranının ve kalp damarlarında darlık oranının daha fazla olduğunu ortaya koymuştur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder