Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe 3 günlük ara
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe 3 günlük ara

Haberin Devamı

Sperm sayımı yani spermiogram testi yaptıracak kişinin konusunda uzman bir laboratuvara başvurması gerekir. Bu çok hassas testi yaptıracak erkeğin mutlaka 3 günlük cinsel perhiz yapması gerekir. Sonuçlar ancak bu şekilde doğru olur, doktoru yanıltmaz...


SORU: Çocuğum olacak mı?

26 yaşındayım, sperm testi yaptırdım. 20 milyon çıktı. Çok hareketli yüzde 50’i, az hareketli yüzde 30, yüzde 20 ölü. Acaba benim çocuğum olur mu?

CEVAP
Çocuk olması sadece sperm testinden anlaşılmaz. Spermiyogram adı verilen bu test çok hassas bir tetkik olup 3 günlük (ne daha çok, ne daha az) cinsel perhiz sonrası ve bazı hususlara çok dikkat ederek ve özel bir ortamda verilmelidir. Sonuçların güvenilir olması için bu testi çalışan laboratuvar elemanının bu konuda bilgili ve deneyimli olması, laboratuvarda uygun aletlerin ve kalite kontrolünün olması şarttır. Otomatik sperm sayımı yapan makineler güvenilir değildir, deneyimli ve androloji departmanı olan bir laboratuvara, güvenebilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Küçültülebilir mi?

17 yaşındayım. Penisim 19 santim. Bir kere kız arkadaşımla cinsel ilişki yaşadık ama çok fazla acı verdiğinden dolayı bir daha benimle birlikte olmak istemedi. Penisin küçülmesi için bir çare var mı?

CEVAP
Penisinizin daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Penisin uzun olması esasında cinsel ilişki açısından kısalığına göre daha fazla zorluk yaratır. Birleşme öncesi kısmın uzatılması ve uygun pozisyonlar, gerekirse ilşki sırasında arada bir yastık kullanımı ile sorun halledilebilir. Kısaltıcı bir ameliyat yapılmamaktadır.

SORU: Ağrılarım geçmedi

2 yıl önce sol varikosel ameliyatı oldum. Ama ameliyattan sonra anlam veremediğim ağrılar başladı, devam ediyor. Ağrıyla birlikte sol testisimde şişlik oluşuyor. 3 farklı yerde 3 farklı zamanda dopler çektirdim. Hiçbirinde varikosele rastlanmadı. Ameliyattan sonra menimde değişilik oldu. Ağrılarımın sebebi bulanamadı. Ben ne yapmalıyım?

CEVA
P Bazı varikosel ameliyatları sonrası ağrılar ortaya çıkması nadir de olsa rastlanabilen ve can sıkıcı bir durumdur. Bunların bazıları ameliyat öncesi ağrıların sürmesi veya artması şeklinde ortaya çıkarken bazı kişilerde de ameliyat öncesi olmayan ağrıların ortaya çıkabildiğini görüyoruz. Öncelikle bizim tercih ettiğimiz yüksek inguinal mikrocerrahi tekniğinde ameliyattan sonra bu gibi ağrılara kendi serimizde rastlamadığımızı belirtmek isterim. Ameliyat esnasında yumurtanın iltihap kaparak orşit gelişen, lenf kanalları zarar görerek hidrosel olan veya bir sinir sıkışması olanlarda şikayetlerin görüldüğü düşünülmektedir.

SORU: Oral seks bizim sağlığımızı bozar mı?

İlişki öncesi eşimle oral seks yapıyoruz. Bu, bizde alışkanlık yapmaya başladı. Sizce bu yüzden bir hastalık kapar mıyız? Bu durum sağlığımız için zararlı olabilir mi?

CEVAP
Oral seks, sadece muhtemel bir enfeksiyon, yani mikrop kapma kaynağı olduğu zaman zararlı olabilir. Sürekli beraber olduğunuz ve başkaları ile paylaşmadığınız bir partnerle hijyen kurallarına da dikkat ederek yapıyorsanız sorun olacağını sanmıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder