Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe 3 günlük ara
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe 3 günlük ara

Haberin Devamı

Sperm sayımı yani spermiogram testi yaptıracak kişinin konusunda uzman bir laboratuvara başvurması gerekir. Bu çok hassas testi yaptıracak erkeğin mutlaka 3 günlük cinsel perhiz yapması şart. Sonuçlar ancak bu şekilde doğru olacak, doktoru yanıltmayacaktır

SORU: Çocuğum olacak mı? 36 yaşındayım. Sperm testi yaptırdım. 20 milyon çıktı. Çok hareketli yüzde 50’i, az hareketli yüzde 30, yüzde 20 ölü. Acaba bu sonuçlarla çocuğumuz olur mu yoksa olmaz mı?

CEVAP
Çocuk olması sadece sperm testinden anlaşılmaz. Spermiyogram adı verilen bu test çok hassas bir tetkik olup 3 günlük (ne daha çok, ne daha az) cinsel perhiz sonrası ve bazı hususlara çok dikkat ederek ve özel bir ortamda verilmelidir. Sonuçların güvenilir olması için bu testi çalışan laboratuvar elemanının bu konuda bilgili ve deneyimli olması, laboratuvarda uygun aletlerin ve kalite kontrolünün olması şarttır. Otomatik sperm sayımı yapan makineler güvenilir değildir, deneyimli ve androloji departmanı olan bir laboratuvara güvenebilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Nasıl kurtulacağım?

Erken boşalıyorum. Doktor “Erken boşalman stresten” dedi. Bu stresi azaltmam mümkün değil. Bu sıkıntıyı nasıl ortadan kaldırabilirim? CEVAP
Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür. Bu sorun çoğunlukla psikolojik kökenlidir. Cinsel yaşamda acemilik, partnere alışık olmama, rahat ortamda bulunmama, fazla veya az istek duyma, suçluluk duygusu gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Daha önce sadece mastürbasyon ile boşalan ve bunu da bir günah olarak gördüğünden çoğunluk ile acele ve suçluluk duygusu ile yapanların normal cinsel ilişkiye geçtiğinde erken boşalma sorunu ile karşılaşması sık rastlanan bir durumdur.

Bazı hastalıklar erken boşalma nedeni

Ayrıca cinsel arzunun yüksek olduğu, yeni partner, güvensiz ortam gibi durumlar da erken boşalmayı tetikler. Bazı hastalıklarda da erken boşalma görülebilir. Erken boşalmanın tedavisinde altta yatan bir ürolojik sorun var ise düzeltilir, hastaya durumu ile ilgili rahatlatıcı bilgi verilir, partneri ile birlikte uygulayacağı teknikler anlatılır. Gerekli durumlarda ilaç tedavisi yapılarak bu sorun başarı ile ortadan kaldırılabilir. Bu konuda kullanılan değişik ilaç tedavileri mevcut, her vakada ihtiyaca en uygun olan veya en iyi etki yapanı seçmek gerekecektir. Bu bazen çeşitli alternatifleri deneyerek ortaya çıkarılabilir. Ayrıca bu konuda daha az yan etki ile daha etkili olan ve yeni geliştirilen ilaçlar da gündemdedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder