Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe darbe vurur
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe darbe vurur

Prostat belli yaştan sonra erkeğin yaşam kalitesini etkiliyor. Prostatı büyüyen erkek sürekli tuvalete gittiği ve sıkıntıda olduğu için sertleşme sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Oysa bir üroloğa başvursa dertleri biter

İstek duymuyorum

SORU: 31 yaşındayım. Birkaç aydır cinsel ilişkiye istek duymuyorum. Genç yaşlarda da görülüyor mu? Acaba tedavisi var mı?

Çok sık olmasa da bazen genç erkeklerde cinsel isteksizlik olabilir. İsteksizlikte başarısızlık korkusu ve prolaktin hormonunun fazla olması etkilidir. Prolaktin beyindeki hipofiz bezinden salgılanır. Beyindeki iyi huylu bazı tümörler prolaktinin fazla salgılanmasına yol açabilir. Genç erkekler isteksizlikten yakınıyorsa, mutlaka kandaki prolaktin düzeyini araştırtmalı. Tedavisi kolaydır. Bazı ilaçlarla prolaktin hormonu belli bir seviyeye düşürülür, böylece isteksizlik şikayeti ortadan kalkar.

Haberin Devamı

Cinselliği etkiler mi?

SORU: 59 yaşındayım, 35 yıllık evliyim. Bende prostat büyümesi var. Acaba prostat büyümesi cinsel yaşamımı etkiler mi? Ne yapmam gerekiyor?

Şikayetlerin derecesine bağlı olarak erkeklerde 50’li yaşlardan itibaren sertleşme sorunu ortaya çıkabilir. Diyelim, 60 yaşında birinin prostatı çok büyüdü. Bu yüzden de sürekli tuvalete gidip idrar yaparken yanmalar, sızılar yaşıyor. Akşam yatağa yattıktan sonra 1-2 saatte bir tuvalete kalkma ihtiyacı duyuyor.

Bu durumdaki birinin bir anda odaklandığı tek şey idrar problemleri olur. Kişi öyle sorunlar yaşıyordur ki, cinsellik umurunda bile değildir. Maalesef bu şikayetler sertleşme sorununu da tetikleyebilir.

Zaten 40’lı yaşlardan sonra erkeklerin cinsel yaşamında bir iniş süreci olur. Bir de bunun üstüne prostatın yol açtığı belirtiler eklenince hasta sertleşme sorunuyla karşılaşabilir. Hasta bir üroloğa başvurursa önce prostat yakınmaları, buna bağlı olarak da sertleşme sorunu düzelir.

1 haftadır sertleşmiyor

SORU: 1 yıllık evliyim ve 1 haftadır ilişkide sertleşme sağlayamıyorum. Nasıl bir tedavi uygulanmalı?

1 yıldır evli olup sadece son haftada sertleşme sorunu yaşadığınıza göre durum çok büyük ihtimal ile stresten kaynaklanmaktadır. Huzurlu olup bu konuya bir süre yoğunlaşmazsanız sorun kendiliğinden çözülecektir. Aksi halde bir üroloji uzmanına başvurunuz, psikolojik yardım da gerekebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder