Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe etkisi yok
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe etkisi yok

Haberin Devamı

Testis damarlarında varisleşme olan varikoselin cinsel yaşama etkisi yok, iktidarsızlık yapmaz. Sadece ağır durumdaki varikoseller yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir...

SORU: Cinsel organımda eğrilik var, düzelir mi?


Penisim aşağı doğru eğri. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi? CEVAP Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Prostat ameliyatı olmalıymışım


56 yaşındayım. Geçtiğimiz günlerde doktora gittim. Prostatım büyüdüğü için ameliyat olmak zorundaymışım. Acaba bu hastalıktaki ameliyat yöntemleri nelerdir? CEVAP Eğer prostatın hacmi çok büyük, yani 150-200 gram kadarsa en doğru tedavi açık ameliyattır. Bu ameliyattan sonra hasta 3-5 gün hastanede kalır. Ama büyüme 80-100 grama kadarsa kapalı ameliyatlardan yararlanılır. Kapalı ameliyatlardan biri greenlight lazer yöntemidir. Bu yöntemin avantajı hastanede kalış süresini kısaltması ve kanamanın çok az olmasıdır. Hastanede kalış süresi sadece 1 gündür. Bu yönteme alternatif kapalı ameliyat TUR ameliyatıdır. TUR yönteminin kullanıldığı hastalar 2-3 gün hastanede kalır. Cerrahinin uygun olmadığı hastalarda başka tedaviler de var. Örneğin idrar kanalına stent dediğimiz bazı cihazlar koyabiliyoruz.

SORU: Cinsel ilişki yasak mı?

20 gün önce varikosel ameliyatı geçirdim. Bu ameliyatın cinsel yaşamıma bir sakıncası olur mu? Ya da mastürbasyon yapmamın zararı olur mu? CEVAP Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur. Ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-yani erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

SORU: Cinsel organım 13-14 santim, yeterli mi?

Sertleşme olmadığı zaman cinsel organım içeri çekiliyor ve görünürde yumurtalıklardan başka bir şey gözükmüyor. Sertleşme olunca 13-14 santimi buluyor, sorun olur mu? CEVAP Penisin sertleşmemiş yani normal halinin uzunluğunun hiç bir önemi yoktur. Penisin cinsel faaliyette bulunmak ve idrar yolunun içinden geçmesi nedeniyle işemek dışında başka bir fonksiyonu yoktur. İnik haldeyken idrarınızı da sorun olmadan yapabileceğinize göre, organın boyutlarını sorun etmeniz gereksiz bir durum. Ayrıca kilosu fazla olan insanların göbek altı yağlarının penis köküne doğru sarkarak organı olduğunda çok daha kısa göstermeleri de mümkündür. Hatta bu durumda plastik bir ameliyatla sadece yağları alarak penisi yeniden görünür hale getirmek olasıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder