Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe etkisi yok
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe etkisi yok

Haberin Devamı

Bazı erkeklerde kısırlığa yol açan varikosel kişinin cinsel yaşamını etkilemez. İktidarsızlığa kesinlikle neden olmaz. Sadece ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda oluşan testosteron yani erkeklik hormonu azalmasına katkıda bulunabilir

SORU: İdrarımı tutamıyorum


24 yaşındayım. Hayat kadınıyla korunmasız ilişkiye girmedim, herhangi bir hastalık kapmadım. Benim sorunum şu: Bir gün kalktığımda yatağımda bir ıslaklık sezdim. Dar pantolon giyiyorum. Acaba bu pantolonları giymemin sonucu kanal yollarını sıkmamdan dolayı bir hissizlik, idrar kaçırma olabilir mi? Bu olayın olduğu gece biraz alkol almıştım. Ne yapmalıyım? CEVAP Tek gecelik idrar kaçırma mutlak bir sorun olduğunu göstermez. Bunun tekrarlaması halinde doktora gitmeli ve tetkikler yaptırmalısınız. Dar pantolon giymenin idrar yolları ile bir alakası yoktur. Uykunuzun derin olması, alkol almış olmanız gibi sebepler de bu duruma yol açabilir. Alkol ve beraberinde alınan sıvılar idrar üretimini arttırır. Ayrıca alkol vücuttaki ADH (Anti-Diüretik Hormon) yani fazla idrar oluşmasını engelleyip sıvıyı vücutta tutan hormonu geçici olarak engellediğinden alkol alanların daha bol miktarda idrar yapmaları da fizyolojik bir durumdur. Ayrıca bazı hallerde gece idrar kaçırmalarının şeker hastalığının belirtisi de olabileceği unutulmamalıdır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel ilişkiye girebilir miyim?


35 yaşındayım, 1 ay önce varikosel ameliyatı oldum. Cinsel yaşama geri dönebilir miyim? Ya da mastürbasyon yapmamın bir sakıncası olur mu? Yanlış hareket ederek kendime zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. CEVAP Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur. Ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron yani erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder