Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Değerleri bozabilir
HABERİ PAYLAŞ

Değerleri bozabilir

Testisler zaman zaman yukarı çıkabilir. Bu önemli bir sorun değil. Ama yukarıda çok uzun süre kalırsa ısı artışına ve buna bağlı olarak da sperm değerlerinin bozulmasına neden olabilir. Dikkatli olmak gerekir.

SORU: Sperm sayımı etkiler mi? 24 yaşındayım.Testislerim zaman zaman özellikle soğuk ortamlarda kasıklara kaçıyor. Elimle yerine döndürüyorum veya 10 dakika ila 1 saat arasında yeniden yerine geliyor. Bu sperm sayısında sıkıntı yaratır mı? Cinsel ilişkide sertleşme sorunum şimdilik yok ama ileride olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP: Testislerin özellikle soğukta zaman zaman yukarı çıkması önemli bir sorun olmamakla birlikte yukarıda uzun süre kalmaları ısı artışına ve dolayısıyla sperm değerlerinin bozulmasına yol açabilir. Özellikle çocuklarda bu durum aile tarafından gözlenirse bir üroloji uzmanına danışılması uygundur.

SORU: Meni yolları tıkanır mı? Mastürbasyon yapa yapa meni yollarında bir tıkanıklık söz konusu olur mu?

CEVAP: Mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmayan kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz. Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde bir defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

SORU: 1 yıldır eşimle ilişkiye girmek istemiyorum 42 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Benim sorunum eşimle ilişkiye girerken isteksiz olmam. Bugüne kadar böyle bir problem yaşamamıştım. 1 yıldır hiç zevk almıyorum. Ama eşimi seviyorum, aramızda herhangi bir sorun yok. Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ne yapmam gerekir?

CEVAP: Cinsel istek, yani libidonun azalması bazı psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Özellikle bazı hormonal dengelerin değişmesi sonucu libido düşüklüğü ortaya çıkabilir ve bu durum detaylı tetkiklerle değerlendirilerek tedavi edilebilir. Fiziksel bir neden saptanamazsa profesyonel bir psikolojik yardım alınmalıdır. Dönemsel depresyonlardan başlayarak çeşitli psikolojik durumlar libidoyu olumsuz etkileyebilir.

Haberin Devamı

SORU: Sabahları sertleşme olmuyor, neden? 40 yaşındayım ve 10 yıllık evli, 1 çocuk babasıyım. Son 1 yıldır sabahları sertleşme olmadığını fark ediyorum. Bu konu için 2-3 kez doktora gittim ama bana “Psikolojik” dediler. Acaba ne yapmalıyım? Sorun büyük mü?

CEVAP: Normal cinsel yaşamınız varsa ve günün diğer saatlerinde sertleşme olabiliyorsa sabahları sertleşme olmaması bir hastalık değil, daha ziyade psikolojik bir durumdur, tedavisinin gerekeceğini düşünmüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder