Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Depresyon isteği azaltır
HABERİ PAYLAŞ

Depresyon isteği azaltır

Haberin Devamı

Cinsel isteksizlik, psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Özellikle hormonal dengelerinin değişmesi ya da dönemsel depresyon sonucu kadın veya erkekte isteksizliğe rastlanır. Önce fiziksel nedenler araştırılır, problem yoksa hasta psikolojik yardıma yönlendirilir.

SORU: Eşimle ilişiye girmek istemiyorum

25 yaşındayım ve 7 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken isteksizim. 4 aydır hiç zevk almıyorum. Ama eşimi çok seviyorum. Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ne yapmam gerekir? Bu konuyu eşime açmam gerekir mi? Evliliğimizi etkiler mi?

CEVAP

Cinsel istek, yani libidonun azalması bazı psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Özellikle bazı hormonal dengelerin değişmesi sonucu libido düşüklüğü ortaya çıkabilir ve bu durum detaylı tetkiklerle değerlendirilerek tedavi edilebilir.

Fiziksel bir neden saptanamazsa profesyonel bir psikolojik yardım alınmalıdır. Dönemsel depresyonlardan başlayarak çeşitli psikolojik durumlar libidoyu olumsuz etkileyebilir.

SORU: Hangi besinleri tüketeyim?

Sperm sayısı bazı besinler tüketilerek arttırılabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü?

CEVAP

Meni seminal keselerden üretilen sıvı ve testislerde üretilen döl hücreleri, yani spermlerin bir araya gelmesi ile oluşur. Baharatlı yiyeceklerin vücuttaki tüm salgıları arttırdıkları gibi meni keselerinin salgısını da arttırarak ejakülat hacmini arttırdıkları bilinmektedir. Sperm sayısını arttırdığı bilimsel olarak ispatlanmış herhangi bir gıda maddesi bilinmemektedir.

SORU: Et parçaları çıktı

34 yaşındayım, 1 yıl kadar önce testislerimin üzerinde birkaç et parçası çıktı. Bunlar zaman içinde çoğaldılar. Şu an hem cinsel organımın hem de testislerimin üzerinde varlar. Acaba tedavisi var mı? Zararlı mı?

CEVAP

İfadenizden anlaşıldığı kadarıyla bunlar siğil. Human papilloma virüs adlı bir virüs tarafından oluşturulan bu siğiller genellikle cinsel ilişki ile bulaşırlar. Bilhassa bünyenin zayıfladığı zamana hızla çoğalabilirler. Siğiller ortadan kaldırılsa dahi virüs ömür boyu vücutta kalmaya devam eder. Hatta çeşitli zamanlarda bu siğiller tekrarlar.

Birkaç günde düşer

Bunların tedavisinde cerrahi olarak (lokal anestezi) çıkartılma, çeşitli kremler ile eritilme, koter denilen elektrikli cihazlar ile yakılma yöntemleri arasında benim tercih ettiğim kriyoterapi (dondurarak tedavi) kullanılır.

Kriyoterapi muayenehane ortamında kullanılabilir. Soğutma özelliği olan bir sprey ile acısız olarak yapılan işlemden birkaç gün sonra siğil düşer ve yeri hızla iyileşir. Dondurma yöntemi ile siğili oluşturan doku ve damarlar dondurularak hasarlanmakta ve birkaç gün içinde dökülmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder