Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Doğru ilaç hastalığı yener
HABERİ PAYLAŞ

Doğru ilaç hastalığı yener

Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda hemen doktora başvurmak önemli. Çünkü gereken tahliller yapılır, çıkan sonuca göre uygun ilaçlar verilir. Eğer arkadaş tavsiyesi ile ilaç kullanırsanız durum içinden çıkılmaz bir hal alır

SORU: Kısır olur muyum? 28 yaşındayım, benden çok az sperm geliyor. İlerde kısırlık gibi bir sorunum olur mu?

CEVAP: Kısırlık konusu meni içinde gelen sperm hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı ve dölleme gücüne bağlı olmakla birlikte meni miktarının hacminin azlığı da olumsuz rol oynayabilir. Öncelikle bu konuda uzman bir laboratuvarda spermiyogram tahlili yaptırmanızı öneririm.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Hastalık kaptım 6-7 ay önce cinsel hastalık kaptım. Üroloji uzmanına gittiğimde akıntım vardı. Antibiyotik kullandım, 1.5 ay sürdü. Mikrop tamamen temizlendi. 2 ay önce aynı şikayetle gittim, mikrop kaptığımı söyledi. 15 gün tedavi gördüm partnerim de tedavi oldu. Sizce her şey doğru mu?

CEVAP: Cinsel yol ile bulaşan hastalıklarda öncelikle idrar kanalından akıntı veya kazıntı ile alınan muayene maddesinden kültür testi yapılmalı ve çıkan sonuca göre uygun ilaç kullanılmalıdır. Bu tetkik yapılmadan ilaç kullanılması sorunu daha içinden çıkılmaz ve komplikasyonlara sebep verebilecek hale getirebilir.

SORU: Spermim sarı geliyor 17 yaşındayım. Spermim sarı geliyor. Test yaptırdığımda vücudumdaki iltihap oranı yüksek cıkmıstı. Sarı gelmesinin nedeni bu olabilir mi?

CEVAP: Menideki görünüm ve kıvam değişiklikleri bazı sorunların belirtisi olabilirse de her zaman bir hastalık belirtisi olmayabilir. Bu durumun aydınlatılması için spermiyogram ve mikrobiyolojik tetkikler gerekebilir. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmanızı öneririm.

SORU: Penis büyütücü vakum işe yarar mı? 22 yaşındayım. Penisim 12 santim, küçük buluyorum. Partnerimin karşısında soyunmaya utanıyorum. Penis büyütücü vakum almak istiyorum. Acaba ne kadar yararlı olur?

CEVAP: Defalarca insanların her bakımdan farklı yaratıldıklarını, boylarının, kas güçlerinin hatta zekalarının olduğu gibi penis boylarının da eşit olmadığını, sertleşince 10-11 santim olan bir penisin hem çocuk yapmak hem de doyurucu bir birliktelik yaşamak için yeterli olacağını yazıyorum. Kadınlar vajinalarından 3.5-4 kiloluk ve 50-60 cm.lik çocuk doğurmaktadırlar. Bu kadar genişleyebilen bir anatomik yapı için 1-2 santimlik uzunluk ve kalınlık hiçbir fark yaratmaz. Bu anatomik yapıyı tüm gençlerimize öğretemezsek ve cinselliğin diğer manevi yönlerine dikkatlerini yönlendiremezsek sanırım birçok insan yaşamını gereksiz bir bunalım içinde yaşıyacak. Bu da mutsuzluk ve şiddet olarak toplumsal hayata yansıyacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder