Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Düzenli değilse ağrı normal...
HABERİ PAYLAŞ

Düzenli değilse ağrı normal...

Erkekler düzenli boşalmıyorsa meni kanallarındaki dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrıları olabilir. Çözümü için gün aşırı düzenli boşalmak gerekir. Ama buna rağmen ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulması gerekir

SORU: Çocuk yapmak için yeterli mi? Mastürbasyon yaptığımda 2-3 damla meni geliyor. Bu miktar çocuk yapmak için yeterli mi?

CEVAP: Çocuk olması için meni miktarı en önemli etken değilse de yaklaşık 1,5 cc’den az meni gelmesi de bir sorun olduğunun göstergesidir. Meni kanallarında veya keselerindeki bu sorunların mikrocerrahi veya endoskopik yöntemler ile düzeltilerek çocuk sahibi olunması mümkündür. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurarak sorunun tam olarak ne olduğunun teşhis edilmesini sağlamalısınız.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Testislerimde ağrı var 21 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Bu ağrı kendini akşam saatlerinde belli ediyor. Son günlerde penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Sanki meni gibi. Mastürbasyon yapmayınca, rüyamda da boşalmıyorum. 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Testosteron hormonum düşükmüş 48 yaşındayım, testosteronum düşükmüş. İlişkiye girdikten kısa bir süre sonra ereksiyon kayboluyor. Ürolog ilaç verdi. Önce faydasını gördüm ama ilacı bırakınca kısa süre sonra tekrar sorun başlıyor. Yazınızda testesteron jellerinin olduğunu ve iyi sonuç alındığını yazmıştınız. Acaba adını yazar mısınız?

CEVAP: Bu köşede ilaç adı tıbbi etiğe uygun olmadığı için vermiyoruz. Üroloğunuz eğer size testosteron eksikliği için hormon tedavisi önerdi ise kendisine bu jel konusunu da siz açabilir ve gereken reçeteyi alabilirsiniz. Jellerin sindirim yolundan geçmemeleri ve günlük kullanıldıklarından doğal salgılanımı taklit etmelerini avantaj olarak görmekle birlikte daha pahalı bir tedavi olacağı konusunda da sizi uyarmalıyım.

Haberin Devamı

SORU: Doğal yollarla artar mı? Testosteron seviyesini ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır? Varsa bu konuda bilgi verir misiniz?

CEVAP: Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder