Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Düzensiz boşalma ağrı yapabilir
HABERİ PAYLAŞ

Düzensiz boşalma ağrı yapabilir

Testislerimde ağrı var

SORU: 20 yaşındayım. Yaklaşık bir haftadır testislerimde ağrı var. Bu ağrı kendini genellikle akşam saatlerinde belli ediyor. Son günlerde penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Sanki meni gibi. Ben mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. Yaklaşık 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Bundan kaynaklanabilir mi? Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP: Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı

Sağ testis çok küçük

SORU: 5 aylık evli bir kadınım. Eşimin sağ testisi, sol testisine oranla epey küçük. Eşimin daha önceki evliliğinden 3 çocuğu var. Yeniden çocuk istiyoruz. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı?

CEVAP: Testislerin büyüklüğü sperm üretimi hakkında bir miktar fikir verebilirse de çocuk sahibi olmak açısından daha net bir fikir sahibi olmak için mutlaka bu konuda uzman bir androloji laboratuvarında sperm analizi yaptırmalısınız. Bir sperm tetkikinden anlamlı sonuç çıkabilmesi için a) Doğru hazırlanılması, b) Doğru verilmesi, c) Doğru çalışılması, d) Doğru raporlanması e) Doğru değerlendirilmesi gereklidir. Makine ile değil, özel eğitimli personel tarafından özen ile gerçekleştirilmesi gereken bu tetkik yukarıdaki maddelerin tek bir tanesinde dahi hata yapılması halinde çok yanıltıcı sonuçlar verebilir. Bu nedenle sadece güvendiğim laboratuvarların spermiyogram tetkiklerine yorum yapabilmekteyim.

Prezervatif yoksa erken boşalıyorum

SORU: 21 yaşındayım. Sorunum şu: Cinsel ilişkiye girdiğim zaman eğer prezervatif kullanıyorsam boşalma sürem yaklaşık 10 dakika oluyor. O an başka şeyler düşünerek bu süreyi uzatmaya çalışıyorum. Prezervatif kullanmadan girdiğim ilişkilerde süre 1- 2 dakika oluyor. Benim sorunum erken boşalma mı?

CEVAP: Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz artıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder