Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu En iyisi kilo vermek
HABERİ PAYLAŞ

En iyisi kilo vermek

Haberin Devamı

Kilonuz fazla ise yağ dokusundaki erkeklik hormonu testosteron, kadınlarda yüksek olan östrojene dönüşüyor. Kilo vermek vücuttaki testosteron oranını artırıyor. Unutmayın, bu hormon çok işe yarıyor...

SORU: Sol testisim küçük

27 yaşındayım. Sol testisim sağdakine göre daha küçük. Herhangi bir cinsel sorunum yok, ağrım da olmuyor. Beni yönlendirir misiniz?

CEVAP

Bir testisin diğerinden biraz daha farklı bir boyutta olması mutlaka bir sorunu ortaya koymaz. Fakat bununla birlikte kıvamda, şekilde farklılık, ağrı veya giderek boyut değiştirme gibi haller gözlenirse mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulmalıdır.

SORU: Tuvalete gitmek normal mi?

20 yaşındayım. Boşaldıktan 5-10 dakika sonra tuvaletim geliyor. İdrarımı yapıyorum. Bu her defasında oluyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun neden sizde bir problem oluşturduğunu anlamadım.

SORU: Testosteron doğal yollarla artar mı?

30 yaşındayım. Testosteron seviyesini ilaçsız doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır?

CEVAP

Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

SORU: Pıhtılaşmış şekilde sperm çıkıyor, neden?

48 yaşında, evli ve 3 çocuk babasıyım. Haftada en az 1 kez ilişkiye girmediğim zaman idrar yaparken pıhtılaşmış şekilde sperm çıkması. Doktora gittim prostattan şüphelendi, mesanden parça aldı. Pataloji sonucu normal çıktı. Doktor sperm kanalı ile idrar kanalının işlevi sırasında mesaneye sperm kaçabileceğini söyledi. Birtakım ilaçlar kullandım ama sorunum geçmedi. Başka bir tedavi yolu var mı?

CEVAP

Zaten sorunuzun cevabını kendiniz veriyorsunuz, bu durum haftada bir kere dahi boşalmadığınızda ortaya çıkıyor. Sizin yaşınızda normal bir erkek tabii ki haftada en az bir defa boşalarak vücudun sürekli ürettiği meni salgısını dışarıya atmalıdır. Bu gerçekleşmediği taktirde kasıklarda dolgunluk ve ağrı hissi, idrarın sonunda veya büyük tuvalet sırasında meni gelmesi gayet normal bir durumdur. Sonuçta düzenli cinsel yaşam ile sizi rahatsız eden bu olaydan kurtulabilirsiniz. Durumunuz bir hastalık olmadığından neden tetkik yapıldığını, mesaneden parça alındığını anlamam da mümkün değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder