Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeği memnun etmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği memnun etmiyor

Erkeklerin çoğu cinsel organlarının boyu ya da görünüşünden memnun değil. İnceliğinden yakınanların derdi estetik kaygılar. Çünkü penis yeterli uzunluktaysa ve sertleşme sorunu yoksa her şey yolundadır. Unutmayın kalınlaştırma operasyonu hastayı memnun etmiyor

SORU: Nasıl yükselteceğim? 20 yaşındayım. Serbest testesteron hormonumda düşüklük var. Bunu yükseltmek için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Serbest testosteron hormonu birçok cihaz ve kit ile yapılan tetkiklerde teknik nedenlerden dolayı normal kişilerde dahi alt sınırda veya düşük çıkabilmektedir. Total testosteron ve SHBG testlerinin de yapılmasını öneririm. Ayrıca, tedavi edilmesi gereken tahlil sonucu değil, kişilerin sorunudur. Bir tetkik hafif düşük çıktı diye herhangi bir şikayeti olmayan kişiye hormon tedavisi yapılması faydadan çok zarar getirecektir. Özellikle gereksiz kullanılan testosteron hormonunun prostat kanseri riskini arttıran en önemli sebeplerden biri olduğuna dikkatinizi çekerim.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel organım çok ince, ne yapayım? 26 yaşındayım ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum. Ancak penisimin ince olması beni rahatsız ediyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Piyasada satılan herhangi bir ilaç bulabilir miyim?

CEVAP: Bu bir hastalık veya sorun değildir. Tıp biliminde penis inceliği diye bir sorun yoktur. Eğer penis yeterli uzunlukta ise ve sertleşme fonksiyonunu yerine getiriyorsa, incelik herhangi bir fonksiyonel sorun oluşturmaz. Cinsel ilişkide duhul sağlanan kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun çıkabileceği kadar esnek olduğu düşünülürse, penisin 1-2 santimlik çap farkının anlamsızlığı ortaya çıkar. Bu sadece bir estetik kaygı olarak değerlendirilebilir. Bu yönde yapılan penise vücudun başka yerlerinden alınan yağ dokusu enjeksiyonu ile kalınlaştırma vb.ameliyatları yeteri faydayı sağlayamıyor. Çoğu zaman hastalar ameliyattan sonra ortaya çıkan halden memnuniyetsizlik duyarak pişman olmaktadır.

SORU: Cinsel hayatım düzene girdiğinde geçer mi? 29 yaşındayım. Benim sorunum büyük tuvaletimi yaparken penisiminden meni gelmesi. Mastürbasyon yaptığım zaman ise böyle bir şey olmuyor, 2-3 gün meni gelmiyor. Bu sorun için doktora gittim ve bana “Evlendiğinde, düzenli ilişkiye girdiğinde geçer” dedi. Acaba ben bel soğukluğuna mı yakalandım? 2 yıl önce cinsel ilişkiye girdim. Geçen ay test yaptırdım. HIV, hepatit, frengi testleri yapıldı ama bir şey çıkmadı. Bu sıkıntı daha önceleri de vardı. Başka bir rahatsızlığım yok ama merak ediyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Bahsettiğiniz sıvı prostatın normal salgısıdır, meni değildir. Boşalmanızı takiben gelmemesi de bunu doğrulamaktadır. Yapmanız gereken tek şey düzenli bir sıklıkta, 2-3 günden fazla olmayan aralar ile boşalmanızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder