Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eş destek verirse...
HABERİ PAYLAŞ

Eş destek verirse...

Haberin Devamı

Belli yaştan sonra erkeğin cinsel aktivitelerini belirleyen hormonda azalma olur. Bu nedenle erkeğin cinsel performansı etkilenebilir, ‘Başarısızım’ diye paniğe kapılabilir. Böyle durumlarda partnerinin moral bozucu sözler söylememesi ve anlayışlı olması gerekir

SORU: 40 yaşından sonra erkeklik hormonu düşer mi?

38 yaşındayım, evliyim. 40 yaşından sonra erkeklik hormonu düşer mi? Ne gibi önlemler almam lazım? CEVAP Belirgin düşüş olmaz. Ama erkeklerin cinsel aktivitelerini besleyen bu hormonda görece bir azalma başlar. Hormonal değişimler de erkeklerin o dönemdeki uyumlarında sorunlar yaratır. Bir de 40’lı yaşlarını sürenlerin partnerlerinin tutumunu vurgulamak istiyorum. Partneriyle düzenli cinsel hayatı olan, hiç başarısızlık yaşamayan bir erkek, 40’lı yaşlarda bazı sorunlar yaşabilir. Bu normal. Ancak partnerinin ‘Sen böyle değildin, eskisi gibi değilsin’ demesi erkekte ciddi sorunlar doğurabilir. Erkek bir anda ‘Eyvah, yaşlanıyor muyum?’ paniğiyle başarısızlık kaygısı yaşar. Bu nedenle partnerin anlayışlı davranması lazım. Eş, erkeğin özgüvenini yitirmesine neden olmadan, destek vererek bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlamalı. Tersi olursa yaşanan panik, sertleşme problemi, erken boşalma gibi bazı sorunları beraberinde getirir. Sonra sosyal yaşamda problemler çıkar. Erkek evinde farklı tavır sergiler, ailesiyle ilişkisi bozulur, işinde başarısız olur. Cinsel hayattaki sekteler erkekte endişe yaratarak, dışarıya karşı daha agresif olmalarına neden olur.

SORU: Eğrilik nasıl düzelir?


23 yaşındayım, penisimde aşağı doğru eğrilik var. Ayrıca sertleşme sırada tamemen yukarı kalkmıyor. Bu ilişki için sorun oluşturur mu? Ameliyatsız tedavi edilir mi? CEVAP Doğuştan olan penis eğriliklerinde sadece cinsel ilişkiyi zorlaştıracak bir durum varsa ameliyat yapmaktayız. Bunun dışında psikolojik sorunu yol açan durumlarda da estetik amaçlı operasyonlar düşünülebilir.

SORU: Arada mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı?


60 yaşındayım, cinselliği eşimle yaşıyorum. Ama hanım artık bu işe sıcak bakmıyor. Bu yüzden ben haftada birkaç kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu davranışım sağlığımı olumsuz etkiler mi? Çünkü mastürbasyondan sonra hayattan zevk alamama, özellikle sağ gözümde sızı ve görme zayıflığı oluşuyor. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Mastürbasyonun genç yaşlarda olduğu gibi ileri yaşlarda da vücuda yorgunluktan başka bir yan etkisi yoktur. Endişe etmeyiniz. Hatta mastürbasyonun normal bir cinsel ilişkiye göre daha az fiziki güç gerektirdiğinden daha az yorucu olduğu da söylenebilir.

SORU: Meni su gibi geliyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra penisimden su kıvamında ve renginde bir sıvı geliyor. Bu sıvının daha yoğun olması gerekmiyor mu? CEVAP Meninizin tamamıyla şeffaf ve su gibi olması normal değil. Spermiogram tahlili yaptırmanız uygun olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder