Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geç kalınırsa sorun büyür
HABERİ PAYLAŞ

Geç kalınırsa sorun büyür

Haberin Devamı

Erkeğin zorlandığı ilişki, kontrolsüz hareketler sonucu penis kırılabilir. Cinsel organ renk ve şekil değiştirebilir. Hemen doktora gidilmezse sertleşme sorunu ortaya çıkabilir

SORU: Baba olur muyum?

2 yıl önce tüp bebek tedavisi gördük. Eşim bir operasyon geçirdi. Kendisinde hiçbir sperm hücresine rastlanmadı. Acaba bizim başka bir yolla bebek sahibi olmamız mümkün mü? CEVAP Testiste sperm hücresi mevcut değil ise şimdilik tek çare ilerlemekte olan kök hücre çalışmalarını beklemek olabilir. Testiste sperm aranmasının mikrocerrahi yöntem ile yapılması başarı şansını arttırmaktadır. Eğer bu yöntem uygulanmadıysa bir kez de bunu deneyebilirsiniz.

SORU: Penisim mi kırıldı?

36 yaşındayım. Eşimle beraber olurken ters bir hareket sonucu penisimde zorlanma oldu. Morardı ve ağrı yapıyor. Acaba penisim kırılmış olabilir mi? CEVAP Dünyada da kullanılan terminoloji ‘penis kırılması’ olmakla birlikte, penis bir kemik olmadığı için aslında olay kırılma değil, ereksiyonu sağlayan dokuları çevreleyen ve adeta muşambaya benzeyen kılıfın (tunika albuginea) yırtılmasıdır. Zorlamalı cinsel ilişki, anal ilişkiler, değişik cinsel pozisyonların denenmesi, mastürbasyonda kontrolsüz hareketler sırasında penis ereksiyon halindeyken bükülerek bu kılıfın yırtılmasıyla oluşur. Ereksiyonu sağlayan süngersi-kavernöz dokuların içini doldurmuş olan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve şekil bozukluğuna yol açar. Tam da bu yırtılmada, hastaların tipik ifadesiyle ‘’Kırt’’ diye bir ses hissedilir. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penise, skrotuma (torbaya) ve genital bölgeye yayılır, penis kısmen veya tamamen mor renk olur.

Cinsel organ şişip morarır


Penis patlıcanvari bir renge bürünür ve ödem nedeniyle de şişer. Penis fraktürü penis ereksiyon halindeyken olur, normal inik durumunda fraktür olması beklenmez. Penis fraktürünün tedavisinde dünyada genellikle kabul edilen görüş, en kısa sürede acil ameliyat ve yırtılan dokunun onarımıdır. Gerek ailevi ve sosyal nedenlerle, gerekse ihmal edilerek ameliyat olunmaz veya gecikilirse, zamanla peniste belirgin eğrilikler ve şekil bozuklukları olabileceği gibi sertleşme sorunu da ortaya çıkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder