Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gece ödem çözülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Gece ödem çözülüyor

Prostat büyümesinde erkekler geceleri daha çok tuvalete gittiklerinden şikayet ediyor. Gece yatar pozisyona geçildiğinde bacaklar ve vücudun alt kısımları kalp ile aynı hizaya geliyor. Bu da buradaki ödemin çözülmesini kolaylaştıyor

SORU: Sol testisim daha gelişmiş, neden?

25 yaşındayım. Benim sorunum sağ testisimin sol testisimden daha ufak ve neredeyse yok denecek kadar olması. Acaba bu gelişmemiş olduğunu mu gösteriyor. Ya da benim bir sağlık problemim mi var. Doktora gitmeli miyim? Solak olduğum için sol taraf sağdan daha çok gelişmiş olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Testisler arasındaki bir miktar boyut farkı normaldir. Fakat bunun aşırı olması bir sorunu düşündürür. Bunun solak olmanızla bir ilgisi olamaz, bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Geceler zor geçiyor

58 yaşındayım, prostatım var. Ameliyat gerekli değilmiş. İlaç kullanıyorum. Gündüz sorun yaşamıyorum. Ama yattıktan sonra 1-1.5 saatte bir tuvalete gitmenin nedeni ne? Niçin bu çile akşamları bastırıyor?

CEVAP

Gece yatar pozisyona geçildiğinde bacaklar ve vücudun alt kısımlarının kalp ile aynı hizaya gelmesi buralardaki ödemin (hücreler arası biriken sıvı) çözülmesini kolaylaştırır. Sisteme tıpkı su içiyormuşsunuz gibi sıvı eklenir. Bu nedenle gece idrar sıklığınız ve miktarınız artabilir. Prostat büyümesi belirtilerini engellemek için kullandığınız ilaç da yetersiz kalıyor olabilir, ameliyat gerekebilir. Üroloğunuz ile durumu tekrar görüşmenizde fayda var.

SORU: Neden morardı?

27 yaşındayım. Korunmasız ilişkiye girdim. Sabah penisimin üzerinde dip kısmına yakın bir yerde geniş bir morluk fark ettim. Bu zedelenmeden mi kaynaklanıyor yoksa bu cinsel hastalık mır? Ne yapacağımı söyler misiniz?

CEVAP

Korunmasız cinsel ilişki her zaman önemli riskler içerir. Burada bahsettiğiniz ve bir gün sonra ortaya çıkan morluğun sebebi büyük ihtimal ile cilde ait ve zorlanmadan oluşan basit bir damar çatlamasıdır ve hızla düzelir. Birkaç gün içinde geçmez ise bir dermatoloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder