Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gençlik günlerini aramayın...
HABERİ PAYLAŞ

Gençlik günlerini aramayın...

Erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte penisin sertleşmesini sağlayan mekanizma da yaşlanmaya başlıyor. Cinsel istekte azalma görülüyor ama asla yok olmuyor. Bu yüzden gençlikteki performansı aramak hata olur.

SORU: Cinsel hayatımda sorun yaşar mıyım?

49 yaşındayım ve yeni evlendim. Eşim benden genç. Bu yüzden cinsel hayatımızda sorun yaşamaktan korkuyorum. İktidarsızlığın yaşla birlikte görülme sıklığı artıyor mu? Haftada kaç kez cinsel ilişki normaldir?

CEVAP

İlerleyen yaşla tüm vücut yaşlandığı gibi penis ve penisin sertleşmesini sağlayan mekanizmalar da yaşlanıyor. Yaşla birlikte cinsel istek de azalıyor ancak yok olmuyor.

Haberin Devamı

Pek çok erkekte cinsel istek hafif-orta düzeyde devam ediyor. 80-90 yaş aralığındaki erkeklerin yüzde 15’inde cinsel faaliyetin, yarısında ise cinsel isteğin devam ettiği biliniyor.

60 yaş üstü evli çiftlerin yüzde 53’ünün, 76 yaş üzerindekilerin ise yüzde 24’ünün cinsel yönden aktif oldukları biliniyor. Aynı şekilde cinsel ilişki sıklığı da yaşla azalıyor.

Tam sertlik için süre uzuyor

25 yaşındaki erkekler ortalama haftada 4 kez cinsel ilişki kurarken, 50 yaşında haftada 1, 70 yaşında ise ayda 3 kez cinsel ilişki kuruyor.

Yaşlanan erkekte beyin cinsel uyarılara daha az cevap veriyor ve sertleşmenin sağlanması için daha fazla dokunmayla uyarılma gerekiyor.

Aynı şekilde penisin de bu uyarılara verdiği cevap gecikiyor ve tam sertlik sağlanması için gereken süre uzuyor. Boşalma gerçekleştiğinde bir sonraki cinsel birleşmeye kadar geçmesi gereken süre genç erkeklerde 30 dakikaya kadar düşerken yaşlanan erkekte bu süre birkaç güne kadar uzayabiliyor.

SORU: Erken boşalma ile başım dertte

21 yaşındayım. 2 yıl önce omuriliğimden ameliyat oldum. Ameliyattan sonra idrar yapamama ve erken boşalma gibi şikayetler oluştu. Bu durum ben de kalıcı mı olacak?

CEVAP

Bu tamamen sizin hastalığınız ve size yapılan ameliyata özel bir durum. Sinirlerle ilgili sorunların bazılarının zaman içinde düzelme gösterdiğini bilmekle birlikte size en doğru ve gerçekçi bilgiyi ameliyatınızı gerçekleştiren doktorlarınız verebilecektir.

Haberin Devamı

SORU: Sertleşme sorunum var, neden?

27 yaşındayım. Sertleşme sorunum var, sebebi ne olabilir? Bu sorunu gidermek için ne gibi yollara başvurmalıyım?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder