Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gençlikte olur böyle şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Gençlikte olur böyle şeyler

İlk gençlikte vücutta erkeklik hormonu testosteron en üst seviyede oluyor. Bu hormon cinsel isteği hep yüksek tutuyor. Gençlikte cinselliğe düşkün olmak ve mastürbasyona istek duymak normal. Aşırıya kaçıp kendinizi yormayın ki sorun olmasın...

SORU: Ameliyat olacağım ama...

3 arkadaşım prostat büyümesi şikayeti yüzünden ameliyat oldu. Üçü de geceleri her 1.5-2 saatte bir tuvalete kalkıyormuş. Doktor ilaç vermiş. Ama ilaçların faydası olmamış. Yakında prostat ameliyatı olacağım. Bu durum ameliyatın doğal sonucu mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Prostat ameliyatından sonra bir süre sık tuvalete çıkılabilir ama bu durumun 3 aydan daha fazla devam etmesi normal bir durum olmayabilir. Ameliyatın yetersiz olması veya bazı diğer etkenler bu duruma neden olabileceğinden üroloji uzmanına başvurulması gereklidir.

SORU: Aşırı cinsel isteğim var, neden?

21 yaşındayım. İlk ergenliğe girdiğim günden beri mastürbasyon yapmak istiyorum. Kendimi tutamıyorum. Birkaç kez tanımadığım kadınlarla cinsel ilişkide bulundum. Ayrıca kız arkadaşım yok. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Delikanlılık çağında yüksek olan testosteron hormonu cinsel isteği sürekli yüksek tutar, bu gayet normal bir durumdur. Eskiden toplumumuzda erkekler asker dönüşü 20’li yaşların başlarında evlenirken günümüzde bilhassa şehirlerde cinsel yaşamlarını daha özgür sürdürebildiklerinden evlenme yaşı ortalaması giderek yükselmektedir. Siz de bir şekilde, en azından mastürbasyon yaparak kendinizi rahatlatmalısınız.

SORU: Sertleşmeden boşalıyorum

20 yaşındayım. 6 aydır ereksiyon problemi yaşıyorum. Nedeni ne olabilir? Cinsel organım tam sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken de tam sertleşme olmadan boşalıyorum. Bu sorun mastürbasyon yapmaktan kaynaklanabilir mi? Bugüne kadar cinsel ilişkiye girmedim. Acaba bu durumun tedavisi var mı?

CEVAP

20 yaşındaki bir gencin son 6 ayda sertleşme sorunu yaşamasının ardındaki nedenler büyük olasılıkla psikolojik çıkacaktır. Ereksiyon bozukluğunun tanısı sadece mastürbasyon esnasındaki durum ile net olarak tanımlanamaz. Sizin için en uygun olan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanı, tercihen bir androloji uzmanı ile görüşmenizdir. Büyük bir ihtimal ile detaylı ve gereksiz tetkiklere gerek kalmadan sorununuz çözümlenecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder