Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gerekli şekilde dondurulduysa
HABERİ PAYLAŞ

Gerekli şekilde dondurulduysa

Testis tümörü ya da çeşitli hastalıklar dolayısıyla baba olamamış erkeklerin spermleri ileride çocuk sahibi olabilsin diye donduruluyor. Sonra da tüp bebek tedavisinde kullanılıyor. Bunun için erkekten alınan spermin sayısı ve kalitesi çok önemli...

SORU: Baba olmak istiyorum

28 yaşındayım, testis tümörü nedeniyle sağ testisim ameliyatla alındı. Radyasyon tedavisine başlayacağım. Evliyim ve ama çocuğum yok. Dondurma işlemini yaptırdım, sperm tahlilleri de iyi çıktı. Tüp bebek yönteminin yüzde 30 netice verdiğini öğrendim. Radyasyon tedavisinden önce normal yolla çocuk sahibi olmak istiyorum. Acaba hemen baba olabilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP: Uygun bir aday iseniz tek bir tüp bebek (ICSI) tedavisi sonucunda ortalama yüzde 30 ihtimal ile sağlıklı bebek doğumu şansınız vardır. Birçok merkezde verilen çok daha yüksek yüzdeler kimyasal hamilelik oranlarına aittir ve yanıltıcıdır. Bir veya birkaç sefer sperm alınarak usulüne göre donduruldu ise radyoterapinizi geciktirmenizi önermek akıllıca olmayabilir. Sizden alınmış olan spermlerin defalarca deneme yapmak için yeterli olabileceğini unutmayınız. Verdiğiniz sperm sayı ve kalitesini bilen, ayrıca testis tümörünüzün değerlendirmesini de yapan üroloji uzmanınız bu konuda size daha bilinçli bir öneride bulunacaktır. Ayrıca, tek bir denemedeki yüzde 30 başarı oranını az görmeyiniz, tamamen sağlıklı çiftlerde de aylık hamilelik ihtimali bu civardadır.

SORU: Meni yolları tıkanır mı?

Mastürbasyon yapa yapa meni yollarında tıkanıklık söz konusu olur mu?

CEVAP: Mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmaya kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz. Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde bir defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

SORU: Büyütücü kullansam işe yarar mı?

22 yaşındayım. Cinsel organın 14 santim. Büyütücü kullanırsam biraz büyür mü?

CEVAP: Penisiniz tamamen normal boyutta, hiçbirşey kullanmanıza gerek yok, zaten faydasız şeyler. Kendinize güvenin ve her duyduğunuzdan çabucak etkilenmeyin. Günümüzde bilgiye ulaşmak artık çok kolay.

Haberin Devamı

SORU: Cinsel organıma top geldi

4 gün önce maçta penisime top geldi. O günden beri hiç mastürbasyon yapmadım yani canım istemedi. Acaba erkekliğimi kaybetmiş olabilir miyim?

CEVAP: Bu şekilde bir darbenin penisin sertleşme fonksiyonuna zarar verebilmesi için çok şiddetli olması ve ileri derecede morarma, ağrı gibi şikayetlere neden olması gerekir. Durumunuzun sadece tedirginlikten kaynaklandığını düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder