Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gerekliyse ameliyat yapılır
HABERİ PAYLAŞ

Gerekliyse ameliyat yapılır

Haberin Devamı

Bazı erkeklerin cinsel organları eğri olabiliyor. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa tedavi gerektirmiyor. Sadece hasta tüm bu şikayetlerden yakınıyorsa ve gerçekten çok gerekliyse ameliyat yapılıyor...

SORU: Yapılan testler temiz çıktı ama...

Korunmasız ilişkiye girdim ve akıntı gibi bir şey hissettim. Üroloji uzmanına başvurdum, 25 gün sonra Eliza testi yapıldı, hepatit grubu ve anti HIV normal değerden fazla çıktı ama negatif yazıyordu. Bu testten 1 hafta sonra bir test daha yaptırdım. Sonuçları size yolluyorum. Doktor “Bir şeyin yok” dedi ama benim inanasım gelmiyor.

CEVAP Sarılık, AIDS gibi hastalıklar korunmasız cinsel ilişki ile bulaşabilir. Ama akıntılı hastalık yapanlar bunlar değil, bel soğukluğu diye bilinen Gonore ve Klamidya, Ureaplazma gibi cinsel ilişki ile geçen diğer hastalıklardır. İdrar kanalınızın girişinden, 3 saat kadar idrar yapmamışken alınacak tahlil ile bunların araştırılması uygundur. Sarılık ve HIV ilişkiden aylar sonra tetkiklerde gözüken ve çok daha az rastlanan virüs hastalıklarıdır.

SORU: İkinci seferde geç boşalıyorum

İlk ilişkiye girdiğimde doğru zamanda boşalıyorum ama ikincisi 1 saati buluyor, yorgunluğa neden oluyor. Bu sorundan nasıl kurtuluruz? CEVAP Sorunuzda ilk defada bir sorun ve sıkıntı yaşamadığınızı belirtmişsiniz. Sorununuza en pratik önerim ikinci defa birleşmeden kaçınmanız veya tercih ediyorsanız boşalmayı amaç olarak görmemenizdir. Daha sık fakat her defasında tek kez ilişki kurarak bu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu durum fiziki değil, daha ziyade psikolojik bir durumdan kaynaklanıyor, zamanla kendiliğinden de ortadan kalkabilir.

SORU: Eğrilik düzelir mi?

Cinsel organımda aşağıya doğru bir eğrilik var. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi? CEVAP Bu eğrilik ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

SORU: Mastürbasyon yapmak kötü mü?

Ben mastürbasyon yapmak için çok fazla istek duymuyorum. Acaba herkes mastürbasyon yapmak zorunda mıdır? Mastürbasyon yapılmamak kişiyi kötü etkiler mi?

CEVAP Mastürbasyon yapmak tehlikeli ve zararlı olmadığı gibi mastürbasyon yapmamak da normal bir tercihtir. Mastürbasyon yapılmadığı ve cinsel ilişki kurulmadığı taktirde genellikle gece uykuda rüyalanma tabir edilen şekilde ejakülasyon yani boşalma istem dışı şekilde gerçekleşir. Boşalmanın düzenli ve gereken sıklıkla gerçekleşmediği hallerde kasıklarda ve yumurtlarda dolgunluk hissi ve ağrı hissedilebilir ama bu bir hastalık değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder