Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Güzelleşmek herkesin hakkı
HABERİ PAYLAŞ

Güzelleşmek herkesin hakkı

Ergenlikten itibaren kadın ve erkekte kıllanma görülmesi son derece normaldir. Ancak bazı kişilerde bu kıllanma daha yoğun olabilir. Bunu dert edinip üzülmeye gerek yok, kıllardan rahatça kurtulabilirsiniz. Çünkü artık erkekler de lazer epilasyon yöntemiyle güzelleşiyor


SORU: Tam sertleşmiyor


Günde birkaç kez mastürbasyon yapıyorum. Ama ilişkide tam sertleşme olmuyor, neden? CEVAP Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Kıllarımdan kurtulmak istiyorum


25 yaşındayım. Küçük yaşlardan beri penisimde kıllar çok fazla. Birkaç yer hariç her bölgede kıl çıktı. Evlenme çağına geldiğim halde bu sorunumu daha çözmüş değilim. Artık bu kıllardan kurtulmak istiyorum. CEVAP Erkek ve kadının ergenlikten sonra genital bölgelerinde kıllanma artışı görülmesi normal bir durumdur. Kadın ve erkek tipi olarak değişiklik gösteren bu kıllanma bazı kişilerde daha yoğun olarak görülebilir ve hijyenik açıdan da sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle tıraş edilmesi uygundur. Günümüzde teknolojinin bir nimeti olarak bu bölgedeki kalın ve siyah olan kılların arzulanan kısmından veya tamamından kalıcı olarak kurtulmak lazer epilasyon yöntemi ile mümkün hale gelmiştir. Giderek ucuzladığından kullanımı tüm vücut kıllarında olduğu gibi bu mahrem bölgede de artan lazer epilasyonun güvenli uygulanması önemlidir. Tıbbi otoritelerce kullanımı onaylanan cihazlar güvenle kullanılabilir.

SORU: Hemen boşalıyorum


19 yaşındayım ve hiç cinsel ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparken penisimi tutar tutmaz boşalıyorum. Düzgün bir ilişkinin süresini öğrenebilir miyim? Bir de varsa nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabilirim? CEVAP Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça ve siz olgunlaştıkça bu sorun büyük bir ihtimalle kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

SORU: Telefonla konuşurken bile sıvı geliyor


23 yaşındayım. Kızlarla en ufak yakınlaşmada bile cinsel organımdan bir sıvı geliyor. Ben bu durumu ilk olarak 17 yaşındayken fark ettim. Şimdilerde ise kız arkadaşımla telefonda bile konuşsam bu sıvı 1-2 damla gelip çamaşırımı kirletiyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Bu salgı bezlerinden kaynaklanan kayganlaştırıcı bir salgıdır, tıpkı tükürük gibi. Tamamen normal, herhangi bir tedavi gerekmez.

SORU: Hiç spermim yokmuş

Benim hiç spermim yok. Yani canlı veya ölü spermim yok. Bu nedenle sizden bilgi almak istedim. Bir de omurilik sıvısından ayrıştırma yöntemi ile başarıya ulaşılıyor mu? CEVAP Yumurtasında hiç sperm olmayan erkekler çocuk sahibi olamaz. Menisinde hiç sperm olmasa da yumurtasından ameliyat ile sperm elde edilebilen erkeklerde mikroinjeksiyon tekniği ile dölleme sağlayabiliyoruz. Bu şekilde çocuk sahibi olan birçok hastam mevcut. Yumurtada sperm aranması yumurtaya zarar vermeyecek şekilde ve tercihan mikrocerrahi yöntem ile yapılmalıdır. Bu şekilde yumurtanın çeşitli bölümlerinde dokuya zarar vermeden sperm aranabilir

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder