Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hastalığa yol açmaz
HABERİ PAYLAŞ

Hastalığa yol açmaz

Cinsel ilişkiye girmemek ya da mastürbasyon yapmamak herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar olabilir. Meni keselerinin dolması sonucu rüyalanarak ya da dışkılama sırasında bir miktar boşalarak vücut fazla sekresyondan kurtulur

SORU: Çocuğum olur mu? 33 yaşında, 2 yıldır evli erkeğim. İlk gençlik yıllarında bazı kötü alışkanlıklarım vardı. Korunmuyoruz ama çocuğumuz olmadı. Acaba eskiden kullandığım ilaçlar yüzünden olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Eroin, morfin gibi maddelerin kullanımı ve vücut geliştirme çalışanların doping için aldıkları maddeler, çocuk olmasını engelleyebilir ve zorlaştırıcı etkilerde bulunabilir. Bu tip ilaçlar kasları kuvvetlendirmek adına vücudun normal hormonal düzenini bozar. Dışarıdan bol miktarda vücuda alınması sonucu bunların vücutta üreten hücreler ve sistemler zayıflayarak devre dışı kalabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Prostat ameliyatı nasıl yapılıyor? 61 yaşındayım. Prostat sorunum var. Doktora gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Prostat ameliyatı nasıl yapılıyor?

CEVAP: Bu doku testine göre kanser durumu yoksa biz bunların çoğunu kapalı ameliyatla ya da gerektiğinde açık ameliyatla tedavi ediyoruz. Tabii bir de son yıllarda gelişen lazer teknolojileri özellikle Gren Light, yani yeşil ışık adlı lazer sıklıkla kullanılıyor. Kapalı ameliyatlar genellikle 90 gramın altında olanlarda kullanılır. Kapalı ameliyat, cerrah bu konuya yatkın ve bu konuda uzmanlaşmışsa açık ameliyat kadar iyidir, başarısı eşittir. Hasta daha az süre hastanede kalarak çok daha az rahatsızlık çeker. Belirli bir boyutun üzerinde büyürse veya ek bazı başka sorunlar olur ise, açık ameliyatı tercih edebiliriz. Prostat ameliyatında prostat kanseri ameliyatından farklı olarak tüm prostat alınmaz. Bunu bir portakal olarak düşünün. Prostat sulu iç dokunun şişmesi ile oluşur. Kanser ise genellikle bunun kabuğundadır. Kanser ameliyatında kabukla beraber tüm organ meni keseleri çıkıyor.

SORU: Sertleşme ve erken boşalma sorunum var 49 yaşındayım. 3 yıl önce sol tarafımdan felç geçirdim. Eskiye göre daha iyiyim. Şimdi ise, yüzde 85 iyiyim. Ancak bazı sorunlarım var. Penisimde sertleşme kaybı ve erken boşalma sorunu yaşıyorum. Sizce bana nasıl bir tedavi uygulanır?

Haberin Devamı

CEVAP: Bu ciddi bir durum. Nöroloji ve üroloji uzmanlarının ortak değerlendirmelerinden fayda görebilirsiniz.

SORU: Tıkanır mı? 25 yaşındayım, bekarım. İlişkiye girmiyor, mastürbasyon yapmıyorum. Boşalmamam kanalların tıkanmasına neden olur mu?

CEVAP: Bu tabii ki sizin tercihiniz ve herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar görülebilir. Meni keselerinin dolması sonucu uyku sırasında rüyalanarak boşalma veya dışkılama sırasında basınçla bir miktar boşalarak vücut fazla sekresyondan kurtulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder