Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hayat boyu kullanılabilir
HABERİ PAYLAŞ

Hayat boyu kullanılabilir

Haberin Devamı

Tüm yollar denenmesine rağmen erkeğin iktidarsızlık sorunu çözülemiyorsa son çare olarak penis protezine başvuruluyor. Protez 18 yaşından 70 yaşını yaşayan, bilinçli ve dinç olan herkese uygulanıyor. Ama geri dönüşü olmadığı hastaya anlatılmalı...

SORU: Protez kime takılır? 57 yaşındayım, bir süredir ereksiyonu sağlamakta büyük güçlük yaşıyorum. İlaç kullandım, işe yaramadı. Mutluluk çubuğu hakkında bilgi istiyorum. Hangi yaş aralığında taktırılır? Riski var mı? CEVAP
Kan dolumu ile sertleşmeyi sağlayan penisin içindeki esnek kılıflara bir şekilde kan gelip içinde yeterli süre kalamaz ise ve tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastanın iktidarsızlık sorunu halledilemez ise son çare penis protezi uygulamaktır. Kontrolsüz şeker hastalığı gibi ameliyat sonrası iltihabı arttıracak durumu olanlara, alerjik bünyesi olanlara, ağır kalp hastalığı olanlara, çok ileri yaşta, el becerisi yetersiz olanlara vb. bu ameliyatı uygulamıyoruz. Tabii ki neticede bu da bir ameliyat ve her ameliyat gibi belli riskler mevcut. Ayrıca ileri teknoloji ürünü dahi olsa kullanılan protezlerde nadiren arızalar ortaya çıkarak değiştirme gereği duyulabiliyor. Tüm protez ameliyatları infeksiyon açısından riskli olup bu tip ameliyatlar uzman bir ekip tarafından bilinçli bir cerrahi ile ve uygun ortamlarda gerçekleştirilmelidir.

[[HAFTAYA]]

Karar birlikte veriliyo
r

Bir teknik sorun çıkmadığı taktirde protezlerin belirli bir ömrü olmayıp yaşam boyu kullanılabilirler. Protez takılması için belirli bir alt ve üst yaş sınırı olmayıp, cinsel gelişimini tamamlayarak cinsel faaliyete başlayabilecek 18 yaş üstü gençlere ve tercihen 70’li yaşlarını dinç ve bilinçli yaşayanlara kadar geniş bir yaş gurubunda uygulanabilir. Fakat geri dönüşü olmayan bir tercih olduğu ve son çare olarak tercih edilmesi gerektiği unutulmamalı, sadece alternatif olmayan hallerde ve hastanın kararlı istemi ile takılmalıdır. Refah düzeyinin ve ileri yaşlardaki yaşam kalitesinin çok daha yüksek olduğu Amerika gibi ülkeler ile kıyaslandığında ülkemizde nispeten az uygulanan başarılı bir çözüm yöntemidir.

SORU: Erken boşalıyorum

Ben erken boşalıyorum.
Bugüne kadar karşı cinsi hiç tatmin edemedim. 5 saniyede boşalıyorum. Ama ikinci birleşmede yani yarım saat sonra erken boşalmıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? CEVAP Bu durumda bir sorununuz olmadığını düşünebilirsiniz. İkinci birleşmeyi yapabildiğiniz ve bunda erken boşalma sorununuz olmadığına göre herhangi bir tedaviye de ihtiyacınız yok demektir. Eğer erken boşalma olmadan tek bir ilişki yaşamak istiyorsanız sizin durumunuzda önceden bir boşalma sağlamak erken boşalmayı engellemek için yeterli olacaktır.Bu şekilde hallolan bir sorun için ilaç kullanmaya da gerek yok. SORU: Yumurtam sızlıyor 22 yaşındayım. Sağ yumurtam sızlıyor. Bu sızı apandist bölgemden sağ yumurtalığıma kadar olan bölümde. Acaba sorunum nedir? CEVAP Bu anlattığınız durum tanı koydurmak hatta bir fikir vermek için dahi yeterli değil. Altında çok farklı şeyler çıkabileceği gibi önemli bir şey de çıkmayabilir. Bu gibi sorunlarınızı doktorlara gidip muayene olarak, gerekirse tetkikler yaptırarak çözmeniz daha mantıklı değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder