Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her erkeğin ihtiyacı var
HABERİ PAYLAŞ

Her erkeğin ihtiyacı var

Sağlıklı her erkeğin düzenli olarak boşalmaya ihtiyacı var. Eğer böyle olmazsa kasık ağrısı olabilir ya da meni keseleri dolarak gerginleşebilir. Etrafındaki bir damarın çatlayarak kan geldiği görülebilir. Düzenli cinsel yaşam bu sıkıntının sonudur.

SORU: Cinsellik eskisi gibi ilgimi çekmiyor

29 yaşındayım. Cinsel ilişkiye artık eskisi kadar ilgi duymuyorum. Cinsel ilişkiye girmek bana heyecan vermiyor. Bir süredir kız arkadaşımdan uzak duruyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bir üroloji uzmanı ve daha sonra gerekirse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Seks yemek yemek gibi bedeni bir ihtiyaçtır, insan en doyurucu yemekten sonra dahi bir süre sonra acıkır. Hormon dengenizde bir bozulma veya bir tür depresyon durumunuz olabilir.

Haberin Devamı

SORU: Kan geldiğini gördüm, nedeni nedir?

18 yaşındayım. Spermimden bir kere kan geldi. Üstelik 15 günden beri mastürbasyon yapmadığım halde Sabah kalktığımda kanı gördüm. O gün çok belim ağrıdır. Bunun nedeni nedir? Benim ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Muhtemelen kan gelmesinin sebebi 15 gün mastürbasyona ara vermeniz bu nedenle meni keselerinin dolarak gerginleşmesi ve cidarındaki bir damarın çatlaması olabilir. Sağlıklı erkeklerin düzenli olarak boşalması fizyolojik bir ihtiyaçtır. 18 yaşında gün aşırıdan az boşalma kasık ağrısı vb. sorunlara neden olabilir.

SORU: İdrar yollarındaki tıkanıklık penisi etkiler mi?

Bana idrar yollarımdaki kanalların tıkanık olduğu tedavi için de penisten özel aletlerle girilerek kanalların açılması gerektiği söylendi. Acaba tedavi sonrasında cinsel organımın işlevinde bir eksiklik olur mu?

CEVAP

İdrar kanallarındaki tıkanıklık ile cinsel faaliyetlerin direkt bir ilgisi yoktur. İdrar kanalınıza endoskopik bir alet ile girilerek bir darlığın saptanması, bunun kesilerek ortadan kaldırılması sadece idrar kanalınızı ilgilendiren bir durumdur. İdrar kanalı ve etrafındaki doku sertleşmede rol almadığı gibi bu konuyu ilgilendiren damar ve sinirleri de içermez, endişe etmeyiniz.

SORU: Hastalık nasıl anlaşılır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkları kişi ilk kaptığı günlerde anlayamaz mı? Bu durum sadece kişi çocuk sahibi olamadığında mı anlaşılır?

Haberin Devamı

CEVAP

Bu hastalıklar her zaman olmasa da çoğu kez belirti verir. Mesela idrar yaparken yanma, tıpkı nezledeki gibi idrar yolundan akıntı olması gibi. Bu hastalıkların ilerlemesine yetersiz tedavi de sebep olmaktadır. Eczaneden veya kulaktan dolma tavsiye ile bilinçsizce alınan ilaçlar hastalığı tam olarak tedavi etmeyebileceğinden hastalık idrar yolundan prostat ve testislere ilerleyerek kısırlığa neden olabilir. Türberlükoz ise kısırlığa neden olabilen bir hastalıktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder