Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonlar eskisi gibi değil
HABERİ PAYLAŞ

Hormonlar eskisi gibi değil

Haberin Devamı

İlerleyen yaşla birlikte cinsel isteğin azalması, hormonların eskisi gibi çalışmaması çok normal. 50’li yaşlarda bu sorunlarla karşılaşanların üzülmelerine gerek yok. Çünkü bu dönem olgunluk çağı kabul ediliyor ve cinsel isteksizliğin tedavisi yapılıyor.

SORU: Belli bir sayı var mı?

Ereksiyonla birlikte gelen meninin tazyikle dışarı atılmasında belli bir sayı var mıdır? En fazla tazyikle az bir meni çıkıyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Ejakülasyonun şiddetinin herhangi bir önemi yoktur. İdrar yolunun arka kısmına ulaşan meni o bölgedeki kasların orgazm esnasındaki ritmik kasılmaları ile ileri doğru fırlatılır. Bu nedenle ejekülasyondaki atım gücü bu kasların kasılma gücü ve ritmik kasılmalarına bağlıdır.

Cinsel arzunun psikolojik olarak fazlalığı, cinsel perhizin uzunluğu gibi ek faktörler de bu durumda rol oynayabilir. Ejakülasyon şiddetinin kısırlık ile hiçbir ilgisi yoktur.

SORU: Erken boşalıyorum

50 yaşındayım, cinsel sorunlarım başladı. Yeteri kadar ereksiyon olmama ve erken boşalma dertlerim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

İlerleyen yaşlarda değişen hormonal dengeler ve psikolojik durum libido adı verilen cinsel isteği olumsuz olarak etkileyebilir. Bütün bunların, mevcut rahatsızlıklarınız ve aldığınız ilaçlar dahil bir bütün olarak değerlendirilmesi gereklidir.

50 yaş günümüzde olgunluk çağı olarak kabul edilmekte olup cinsel isteksizliğinizin tedavi edilebilir ve tedavi edilmesi gerekli bir durum olduğunu düşünüyorum. İmpotans tedavisi multidisipliner yani birden çok tıbbi branşı ilgilendiren bir konudur. Bu rahatsızlık için bir üroloji uzmanı ile görüşüp netice alamadınızsa bu konu ile özel olarak ilgilenen bir androloji uzmanına başvurmalısınız.

Henüz ülkemizde resmen bir alt dal olarak tanınmasa da androloji impotans (sertleşme sorunları) ve infertilite (kısırlık) konularında yoğunlaşmayı sağlayan ürolojinin yan dalıdır. Günümüzdeki ileri tanı ve tedavi yöntemleri ile sizinkine benzer sorunların tamamına yakınını başarı ile tedavi edebiliyoruz.

SORU: Her gün mastürbasyon yapıyorum

16 yaşındayım. Günde bir kere mastürbasyon yaparım. Bazen bu sayı 2- 3 olur. Bu bende bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Ben gün aşırı yapmanızı tavsiye ederim, fazlası biraz yorgunluk yapacaktır. Siz günde biri geçmemeye çalışın.

SORU: İlaç alıyorum

47 yaşındayım. 1-2 yıldır ereksiyon sorunum vardı. Doktor psikolojik olduğunu söyledi. Daha sonra denemek istedim, olmadı. Doktora gitmeden ilaç kullandım ve başarılı oldum. Ama bir kadını istediğimde başarılı olamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder